Cred ca v-ati dat seama pana acum ca imi plac biscuitii sarati. Am pe blog multe retete fie de biscuiti dietetici
(crackers dukan, crackers dietetici) fie mai crocanti (biscuiti cu masline, crackers cu parmezan, crackers picanti)
sau mai moi (biscuiti cu mozzarella, scones cu bacon si parmezan, biscuiti cu cheddar si chives, biscuiti cu cheddar).
Fiecare este bun in felul lui si sunt ideali fie ca gustare, fie ca mic dejun fie ca aperitive la petreceri.
Biscuiti sarati cu nuca si parmezan sunt deliciosi, se fac rapid si se termina si mai rapid!
Ne trebuie:
30 g nuci macinate
80 g faina
80 g unt rece (65% grasime, nu mai gras)
80 g parmezan ras
1/3 lingurita sare
– cantitati pentru cca 22 bucati –
Cum se fac:
Punem toate ingredientele intr-un castron (untul taiat cubulete) si framantam cu mana
pana la omogenziare.
La inceput, pare ca aluatul va fi unul sfatamicios si care nu va ajunge sa fie compac.
Insa framantati in continuare, va ajunge compact, va asigur 🙂
Formam un sul de cca 20 cm lungime (eu am facut unul patrat, rotindu-l pe toate partile si si presandu-l in mod repetat
cu un tocator de plastic) pe care il invelim in folie de plastic si il lasam la rece cca 30 minute.
Taiem felii de cca 0,5 cm grosime, le punem in tava pe hartie de copt.
Putem unge topit cu unt si presara deasupra nuca tocata sau putina sare (daca ii doriti mai sarati)
si ii coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 13-15 minute.
Ii lasam sa se racoreasca 5 minute in tava, dupa care ii transferam pe un gratar pana se racesc complet.
Se pastreaza in cutii inchise sau nu. Vor ramane crocanti si buni oricum.
Enjoy!
Nota: Puteti folosi in loc de nuca, migdale sau fistic.
Buna! Acum am scos biscuitii din cuptor si ma uit dezamagita la ei. Nu seamana de nicio culoare cu ce ti-a iesit tie. S-au labartat foarte mult in tava, nu si-au pastrat deloc forma. Astept sa se mai raceasca putin, sa ii pot transfera si apoi gusta. Nu inteleg ce s-a intamplat de a iesit ceva total diferit.
Revin cu noutati. E dezastru total. Sunt foarte sfaramiciosi, dupa ce am muscat dintr-unul s-a dezintegrat in mana. Nici gustul nu e ok, sunt foarte grei si uleiosi. E prima reteta de pe blogul tau care nu-mi iese. :(((
Nicoleta, imi pare tare rau. Ai respectat intocmai ingredientele si cantitatile?
Cuptorul a fost preincalzit?
Nu-mi dau seama ce s-a putut intampla daca ai respectat intocmai reteta 🙁 Mie mi-au placut f mult, i-am facut de vreo 3 ori cred si nu am avut probleme..
Poti vedea pe linkul de la sfarsit reteta originala dupa care m-am inspirat, sunt aceleasi cantitati.
Da, am respectat cantitatile, iar cuptorul era preincalzit. Am folosit Parmigiano Reggiano de la Zanetti (calup, l-am razuit eu), unt 82%. Pana sa ia drumul cuptorului au aratat la fel ca ai tai. Asta e, se intampla sa nu iasa chiar toate.
Azi ma reprofilez, prestez o reteta de briose aperitiv. Cu ele n-am avut probleme pana acum. 🙂
Incearca cu unt mai slab, eu din ala cred ca am folosit. Desi ma indoiesc sa fi fost de la asta. Si am folosi parmezan deja ras, dar iar, nu cred asta sa fi fost cauza..
Chiar imi pare rau. Noua ne-au placut mult si la gust,au fost crocanti, si-au mentinut forma, exact cum trebuie. Dar, da, unora le pot parea grei, gretosi, untul, parmezanul, nuca..
Mai sunt pe blog si alte retete de crackers, daca mai ai curaj sa incerci :))
Astia sunt printre preferatii mei: https://www.edithskitchen.ro/crackers-picanti/
Iar vineri pun o alta reteta, crackers cu parmezan, marar si ceapa granule. Nebunie! 🙂
Si eu am patit ca Nicoleta. Dezastru total, cred ca trebuia sa injumatatesc untul (am pus de 82%grasime) si sa mai adaug putina faina…
Andreea, inseamna de la unt trebuie sa fie. Chiar nu-mi explic altfel de ce nu v-a iesit. Eu una, folosesc untul 82% doar la creme…
Ai lasat aluatul la rece inainte de a-l coace? Ai respectat intocmai cantitatile sau le-ai pus “din ochi”?
Dupa ce am citit comentariile, ca sa nu risc am folosit unt de 65%. Au iesit perfecti si sunt super super deliciosi, i-am mancat aproape pe toti 😂😂 Multumesc pentru reteta! 🥰
Ruxandra, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Uite, sa specific in reteta sa se foloseasca unt de 65%, chiar nu m-am gandit ca vor folosi de 80%. In poze se vede ca e mai alb al meu, deci nu e asa gras..