biscuiti sarati cu nuca si parmezan - Biscuiti sarati cu nuca si parmezan

Cred ca v-ati dat seama pana acum ca imi plac biscuitii sarati. Am pe blog multe retete fie de biscuiti dietetici

(crackers dukan, crackers dietetici) fie mai crocanti (biscuiti cu masline,  crackers cu parmezan, crackers picanti)

sau mai moi (biscuiti cu mozzarella, scones cu bacon si parmezan, biscuiti cu cheddar si chives, biscuiti cu cheddar).

Fiecare este bun in felul lui si sunt ideali fie ca gustare, fie ca mic dejun fie ca aperitive la petreceri.

Biscuiti sarati cu nuca si parmezan sunt deliciosi, se fac rapid si se termina si mai rapid!

Ne trebuie:

30 g nuci macinate

80 g faina

80 g unt rece (65% grasime, nu mai gras)

80 g parmezan ras

1/3 lingurita sare

– cantitati pentru cca 22 bucati –

Cum se fac:

Punem toate ingredientele intr-un castron (untul taiat cubulete) si framantam cu mana

pana la omogenziare.

ingrediente biscuiti sarati - Biscuiti sarati cu nuca si parmezan

La inceput, pare ca aluatul va fi unul sfatamicios si care nu va ajunge sa fie compac.

Insa framantati in continuare, va ajunge compact, va asigur 🙂

Formam un sul de cca 20 cm lungime (eu am facut unul patrat, rotindu-l pe toate partile si si  presandu-l in mod repetat

cu un tocator de plastic) pe care il invelim in folie de plastic si il lasam la rece cca 30 minute.

Taiem felii de cca 0,5 cm grosime, le punem in tava pe hartie de copt.

aluat biscuiti sarati - Biscuiti sarati cu nuca si parmezan

Putem unge topit cu unt si presara deasupra nuca tocata sau putina sare (daca ii doriti mai sarati)

biscuiti sarati cu nuca in tava - Biscuiti sarati cu nuca si parmezan

si ii coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 13-15 minute.

Ii lasam sa se racoreasca 5 minute in tava, dupa care ii transferam pe un gratar pana se racesc complet.

Se pastreaza in cutii inchise sau nu. Vor ramane crocanti si buni oricum.

biscuiti sarati cu nuca si parmezan 2 - Biscuiti sarati cu nuca si parmezan

Enjoy!

biscuiti sarati cu nuca si parmezan 1 - Biscuiti sarati cu nuca si parmezan

Nota: Puteti folosi in loc de nuca, migdale sau fistic. 

Sursa reteta