crackers integrali

Dupa crakers dietetici de post, va aduc niste crackers picanti absolut deliciosi

(pe care ii puteti face si nepicanti fara nicio problema). Pot fi consumati timp de mai multe zile, 

raman la fel de crocanti si deliciosi, asa ca puteti face din start portie dubla.

De asemenea, puteti folosi faina alba (eu am folosit integrala). Sunt ideali de rontait la televizor

sau la o petrecere, mult mai deliciosi si sanatosi decat cei din comert.

Ne trebuie:

170 g faina integrala

1 lingurita de zahar

1/2 lingurita de sare

1/3 lingurita de paprika

60 g unt rece

cca 60 ml apa

– cantitati pentru 140 buc de cca 1,5×1,5 cm-

Cum se fac:

Amestecam faina cu zaharul, sarea si paprika. Taiem untul rece in bucati mici si il adaugam peste

amestecul de faina. Amestecam cu mana pana incorporam untul in faina (vom obtine niste firimituri), apoi adaugam treptat

apa. Trebuie sa obtinem un aluat compact, nelipicios (asemanator aluatului de tarta).

aluat crackers

Impartim aluatul in 3 sau 4 si intindem fiecare bucata pe o suprafata usor infainata intr-o foaie de cca 1.5 mm grosime.

Celelalte bucati le tinem acoperite cu folie de plastic, sa nu se usuce.

Rotim din cand in cand foaia, pe masura ce o intindem si o intoarcem si pe partea cealalta, adaugam

si faina pe planul de lucru daca este nevoie, pentru a nu se lipi aluatul.

Taiem crackersii in dimensiunea dorita (eu i-am taiat mici, cu latura de cca 1,5 cm)

crackers taiati

si ii punem in tava pe hartia de copt. Puteti face gaurele pe suprafata lor cu o scobitoare. Eu am facut asa doar la o parte din ei.

crackers in tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 8-10 minute. Stati cu ochii pe ei pentru ca se ard repede.

Foarte buni, cu gust pronuntat de unt, crocanti, picanti, deliciosi!

Enjoy!

crackers integrali 1