Dupa crakers dietetici de post, va aduc niste crackers picanti absolut deliciosi
(pe care ii puteti face si nepicanti fara nicio problema). Pot fi consumati timp de mai multe zile,
raman la fel de crocanti si deliciosi, asa ca puteti face din start portie dubla.
De asemenea, puteti folosi faina alba (eu am folosit integrala). Sunt ideali de rontait la televizor
sau la o petrecere, mult mai deliciosi si sanatosi decat cei din comert.
Ne trebuie:
170 g faina integrala
1 lingurita de zahar
1/2 lingurita de sare
1/3 lingurita de paprika
60 g unt rece
cca 60 ml apa
– cantitati pentru 140 buc de cca 1,5×1,5 cm-
Cum se fac:
Amestecam faina cu zaharul, sarea si paprika. Taiem untul rece in bucati mici si il adaugam peste
amestecul de faina. Amestecam cu mana pana incorporam untul in faina (vom obtine niste firimituri), apoi adaugam treptat
apa. Trebuie sa obtinem un aluat compact, nelipicios (asemanator aluatului de tarta).
Impartim aluatul in 3 sau 4 si intindem fiecare bucata pe o suprafata usor infainata intr-o foaie de cca 1.5 mm grosime.
Celelalte bucati le tinem acoperite cu folie de plastic, sa nu se usuce.
Rotim din cand in cand foaia, pe masura ce o intindem si o intoarcem si pe partea cealalta, adaugam
si faina pe planul de lucru daca este nevoie, pentru a nu se lipi aluatul.
Taiem crackersii in dimensiunea dorita (eu i-am taiat mici, cu latura de cca 1,5 cm)
si ii punem in tava pe hartia de copt. Puteti face gaurele pe suprafata lor cu o scobitoare. Eu am facut asa doar la o parte din ei.
Coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 8-10 minute. Stati cu ochii pe ei pentru ca se ard repede.
Foarte buni, cu gust pronuntat de unt, crocanti, picanti, deliciosi!
Enjoy!
Dupa ce i-am incercat pe primii si mi-au placut foarte mult ( multumesc de reteta!), acum urmeaza sa ii incerc si pe acestia!
Ma bucur ca ti-au placut. Sper sa iti placa si astia 😉
imi plac foarte mult! multumesc pentru reteta!