Astazi ne delectam cu o reteta nedukan. Ma rog, va delectati voi,
ca eu m-am delectat acum vreo 3 luni cand le-am facut :))
O gustare binevenita in weekend, de savurat la televizor la un film bun. sau pe terasa, la un pahar de vorba.
Merita incercate, se fac foaaarte usor si sunt incredibil de bune, moi, aromate, minunate! 🙂
Ne trebuie:
115 g unt la temp camerei
100 g parmezan ras
1 lg de zahar brun
160 g faina
2 oua
1/2 lgt rozmarin (eu am pus patrunjel)
10 felii subtiri de bacon
1/2 lgt praf de copt
1/2 lgt bicarbonat de sodiu
1/2 lgt sare
– cantitati pt cca 15 bucati –
Cum se fac:
Prajim in tigaie antiaderenta fasiile de bacon (fara ulei), pe ambele parti,
pana devin usor crocante, apoi le taiem cubulete mici.
Intr-un bol mic amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Intr-un bol mai mare mixam untul (aflat la temperatura camerei) cu parmezanul, zaharul brun
si rozmarinul (eu am pus patrunjel pt ca nu-mi place rozmarinul).
Adaugam apoi ouale si mixam in continuare pana la omogenizarea completa.
Adaugam apoi si amestecul de ingrediente uscate, omogenizam cu o spatula,
iar la sfarsit adaugam baconul. Omogenizam bine.
Punem cu o cupa de inghetata (ca sa va fie mai usor) din compozitie in tava, pe hartie de copt
si coacem pt 12-14 minute la cuptorul preincalzit la 180 C.
Buuuune si calde si reci! 🙂
Enjoy!
*****************
Pentru ca astazi este 1 iunie, va doresc sa va creasca copilutii mari si frumosi (care aveti)
si vreau sa va povestesc despre un proiect minunat pus la cale de Emily de la Emily’s cupcakes ♥
“Cupcakes pentru un zambet” este un proiect la care am participat si eu alaturi de alti bloggeri culinari,
incercand sa aducem un zambet pe chipul copiilor mai putin norocosi, oferindu-le cupcakes. 🙂
Mai multe detalii despre proiect puteti citi AICI la Emily.
Ce bine arata! Cred ca-s minunate la gust. O sa le incerc si eu maine 🙂
te astept cu impresii 🙂
farte frumos proiectul, felicitari initiatoarei si voua celor care ati gatit 🙂
minunat proiectul, intr-adevar. Emily este minunata 🙂
tot eu sunt, am uitat sa-ti zic de scones, ca-s minunate 🙂
ma bucur ca-ti plac, poate le incerci 😉
salut edith, eu sunt din montreal, si te-am intrebat acu vreo 2 luni de ceaiul matcha. as mai vrea sa-ti cer o parere ,daca nu te superi…
pleaca o prietena in ro, si as vrea s-o rog sa-mi aduca. crezi ca daca as plati online de-aici, as putea sa comand pe adressa ei din romania si sa primeasca ea pachetul? ea sta 3 saptamania acolo. ai putea sa-mi spui cam in cat timp ajunge coletul dupa ce-l platesc?
te rog f mult…. pt ca-mi doresc f mult sa cumpar..
mersi mult !
alina
Buna Alina,
In Bucuresti ajunge in 2-3 zile, in provincie probabil 4-5. Te rog ia legatura cu pastaidevanilie.ro si intreaba-i pe ei si de plata si de tot. Din pacate eu nu stiu sa iti raspund la intrebare. Dar acolo te va lamuri cu siguranta, sigur gasiti o cale. O sa vezi ca are mai multe bunatati pe acolo! 🙂
Bafta! 🙂
http://www.jardinduthe.ca/eng/leafTea/Japan/matchaGenmaicha.htm
Alina, poate gasesti aici!
Minunate, chiar imi place reteta…
Cristina, si mie mi-au placut mult, sunt tare bune 🙂
Tocmai bune de consumat in timpul apropiatului Campionat European de Fotbal. Ca sa aiba meciurile mai mult farmec 🙂
da, exact! uite vezi, desi nu-s in tema cu astea, au picat la fix ;))
Arata f bine, si sunt si f bune, sunt convinsa; vreau sa le fac, dar te rog sa imi spui cu ce pot sa inlocuiesc bacon-ul, ca sa iasa cel mai bine; noi nu mancam porc deloc(religie); multumesc;
si cetrebuie sa fac sa imi apara numele,nu anonim; multumesc
Draga mea, poti folosi orice mezel folositi voi – pui sau vita.. (putin afumat ar fi ideal, ca sa ii dea gust bun), taiat felii subtiri si putin prajit eventual. Dar cred ca merge si cu el crud, cu conditia sa il tai marunt. 🙂
Te poti semna in comentariu la sfarsit, sau cand postezi alegi in loc de anonim, Nume/Adresa url, iar la campul nume scrii numele tau, la adresa url nu este obligatoriu sa scrii ceva 🙂
Sper sa-ti placa, te astept sa-mi spui 🙂
superbe si delicioase scones! te pup si multumesc :*
Pup, multumim si noi pentru implicare si ideea ta minunata 🙂 :*
putem folosi orice fel de branza?
nu stiu, nu am incercat cu altfel de branza.
Poti incerca cu niste telemea rasa.
eu le-am facut cu mozzarella si au iesit super, thx Edith
Kris, banuiesc ca ai folosit mozzarella pt pizza,nu?
E bine de stiut ca merge 🙂
ma bucur ca ti-au placut!
Buna Edith, Sunt Victoria si am inceput dieta Dukan, aceste minunatii in ce etapa a dietei se pot manca? Multumesc mult.
Buna Victoria. Din pacate nu este o reteta de dieta.. chiar din contra..
O sa o poti consuma abia in stabilizare, cand revii la meniul normal. Si la consolidare, la mesele de sarbatoare..
La retetele Dukan, specific la inceput ca se pot consuma in dieta.. La asta, chiar am scris la inceput: “Astazi ne delectam cu o reteta nedukan.”
Spor la slabit!
Acum le-am scos din cuptor! Sunt super bune! Am folosit bacon neprajit (ca nu avem gaze din cauza unei defectiuni) dar nu le-a stricat:) Multumesc de reteta!
Flori, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!
Excelente! Mereu te pomenesc, ai retete simple si delicioase! La multi ani!
Cris, multumesc. Ma bucur ca iti plac retetele mele 🙂
La multi ani si te mai astept!
E prima oara cand scriu pentru ca vreau neaparat sa iti multumesc, am incercat si repetat mai multe retete de pe blogul tau in ultimii ani, cu diferite ocazii sau pur si simplu in zile obisnuite cand ne era dor sa facem ceva bun si toate au iesit perfect ! Azi am vazut reteta acestor “Scones”, au iesit minunat si au fost foarte simplu si rapid de facut, tocmai am scos ultima tava de la cuptor, de-abia astept parerile celor 2 “critici”, fiica si sotul meu !Intre timp am facut si aluatulpentru “Painea rapida pufoasa” pe care l-am pus la copt. Felicitari pentru munca serioasa pe care o faci , pentru precizia amanuntelor, calitatea retetelor si a fotografiilor, ma bucur sa am o sursa de inspiratie excelenta !
Amalia, ma bucur tare sa aud asta!
Multumesc ca mi-ai scris 🙂
Poate incerci si scones-urile cu ananas. Sunt tare bune. Si biscuitii cu cheddar si cei cu cheddar si chives, sunt tot un fel de scones.
Te mai astept! 🙂
Cu mare drag ! Sunt fidela retetelor tale, sambata am facut saratele si fursecuri, absolut delicioase amandoua !
ma bucur tare!
Te mai astept cu impresii 🙂
Au ieșit foarte bune, am avut mare succes! Când le-am băgat în cuptor eram cam sceptică pentru că era cam cleioasă și tare coca. Dar au ieșit super!
Simona, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Ca regula, daca respecti intocmai reteta, cantitatile si ingredientele, nu au cum sa nu-ti iasa retetele de pe blogul meu 😉