In ultma vreme (dupa cum cred ca ati observat…) am incercat sa urmez o dieta cu putini carbohidrati,
dieta cunoscuta sub numele de dieta Low carb. Pofticioasa cum sunt, cred ca mi se potriveste de minune,
pentru ca poti pregati fara foarte multi carbohidrati, dulciuri delicioase precum si aperitive savuroase.
Asa este cazul si acestor biscuiti cu mozzaella de astazi care sunt fara gluten, cu faina de cocos.
Gasiti pe blog si alte retete de scones / biscuiti, cu faina.
Ne trebuie:
3 oua
50 g faina de cocos
170 g mozzarella
75 g unt
1 lingurita usturoi pudra
2 linguri ceapa verde tocata f marunt
1/4 lingurita praf de copt
un praf de sare
1/3 lingurita turmeric (optional – pentru culoare)
– cantitati pt cca 22 bucati –
Cum se fac:
Amestecam faina de cocos cu usturoiul pudra, praful de copt, sarea si turmericul (daca folositi).
Intr-un bol amestecam ouale cu untul topit. Incorporam incet ouale in ingredientele uscate,
adaugam apoi mozzarella rasa pe razatoarea mare si ceapa verde tocata marunt.
Omogenizam bine compozitia.
Formam biscuitii, ii punem pe hartie de copt si ii aplatizam usor. Eu i-am format cu o cupa de inghetata mica,
pentru a-i face egali.
Coacem la cuptorul preincalzit la 190 C pentru cca 12-13 minute.
Buni, aromati, cu interiorul moale, deliciosi!
Enjoy!
Foarte faini, o sa testez si eu. Cum merge dieta low carb? Da rezultate?
Ema, nu tin foarte strict, in sensul ca in mod sigur consum mai multe calorii decat ard..
Ce reteta perfecta pentru dupa amiaza asta ploioasa! O sa-i fac cu urda si fulgi de ovaz macinati. Poate pun si ceva cocos si caju. :)) Te tin la curent daca mi-au iesit! :)) Asa bine arata ai tai!!!!
Am mancat 2 cat erau calzi. Erau gustosi si foarte satiosi, dar cred ca nu mi-au picat prea bine la fiere ( probabil am pus cam mult praf de usturoi). Altfel, destul de interesanti, crocanti si moi in acelasi timp. 🙂
Oh, imi pare rau 🙁 Posibil sa fie si pt ca i-ai mancat calzi?
Ai urmat reteta sau ai pus urda, fulgi de ovaz si caju? Ca deja ai facut alta reteta :))
Normal ca i-am facut dupa capul meu. Nu e reteta ta de vina! : Sper
si eu sper :))
Edith, pot înlocui faina de cocos cu faina normală? Iar in loc de pudra de usturoi merge un cățel de usturoi pisat? Mulțumesc!
Cred ca da, insa din nou, nu stiu sa iti dau o cantitate. Va trebui sa incerci tu sa vezi cum iese compozitia, si sa adaugi treptat. Sigur, merge si usturoi pisat, dar un catel micut.
Super buni!
Tocmai i-am scos din cuptor 🙂
Am pus faina alba ca in reteta apoi mai trebuie adaugata ca e aluatul prea mare. Cred ca am pus cam 3-4 luinguri.
O sa ii mai fac sigur. Multumesc Edith! :*
Corina, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Sa fi avut tu ouale mai mari? Nu-mi dau seama de ce a mai trebuit atat de multa faina in plus.. Dar e bine ca au iesit.
Te mai astept! 🙂
Deliciosi! Cum i-am scos din cuptor familia mea a dat iama in ei! Sigur voi repeta reteta! Multumesc!
ma bucur ca v-au placut 🙂
Vreau sa fac reteta cu faina de grau . Cat trebuie sa pun ?
nu stiu, nu am incercat cu faina de grau… Pune treptat si vezi cand capata consistenta care seamana cu ce e in pozele mele, ajunge.
As vrea sa fac si eu biscuitii astia minunati 🙂 oare daca pun faina de orez brun,se pastreaza cantitatile?Nu am in casa acum,si i-as incerca.Stiu ca faina la faina de cocos,aluatul creste frumos si repede. La faina de orez brun,sa mai pun mai mult praf de copt?Multumesc anticipat :*
Cristina, nu am folosit faina de orez mai deloc, cu atat mai putin la deserturi, deci nu stiu sa-ti spun cum se comporta. Imi pare rau ca nu te pot ajunta cu sfaturi 🙁
Poti incerca sa faci doar 1/2 din cantitate si vezi cum ies. 🙂
Multumesc mult Edith :* am sa incerc dupamasa,pun si putina faina de tapioca.Eu cred ca nu au cum sa nu iasa 🙂 am sa iti spun cum au iesit.o zi minunata iti doresc :*
Sa-mi spui si mie cum le-ai facut pana la urma si cum au iesit 🙂
Am revenit 🙂 …sunt minunati ,biscutii.Am facut ceva schimbari in reteta.Am folosit faina de orez brun si faina de tapioca,in total in jur de 140-150 grame,un ou mare(care a avut 2 galbenusuri),cam 80 gr de unt,o lingurita de praf de copt fara aluminiu,si branza olandeza,cam 100 grame.Au iesit extraordinari,exterior,crocanti,iar interior,pufosi.Multumesc mult pt reteta,Edith.Maine,alta tura 🙂
Cristina, ma bucur ca au iesit buni si cu modificari 🙂
Te mai astept!