Cred ca ati observat deja ca am facut o fixatie pentru biscuitii si muffinsii aperitiv cu cheddar.
Daca nu le-ati incercat pana acum, trebuie sa o faceti, veti deveni la fel de fani ca si mine, va asigur.
Biscuitii de astazi sunt deliciosi, usor crocanti la exterior, moi si pufosi la interior.
Puteti folosi si branza mozzarella sau cascaval in loc de branza cheddar (care nu se gaseste chiar in toate supermarketurile).
Ne trebuie:
310 g faina
2 lingurite praf de copt
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
180 g unt (rece)
1 ou (rece)
100 ml lapte batut
100 g branza cheddar
– cantitati pentru cca 30 bucati –
Cum se fac:
Amestecam faina, praful de copt, zarea si zaharul si lasam amestecul in frigider pentru cca 30 minute.
Dupa cele 30 min, taiem untul rece in cuburi si il adaugam peste faina. Omogenizam amestecul cu mainile,
vom obtine niste faramituri. Adaugam peste ele branza cheddar rasa pe razatoarea mica si omogenizam.
Separat amestecam oul si laptele batut (reci) si turam amestecul peste faina si unt.
Omogenizam bine. Rasturnam amestecul pe o suprafata usor infainata si il framantam putin
(eu am mai adaugat in stadiul asta inca 10 g de faina – intial folosisem 300 g).
Intindem coca cu facaletul intr-o foaie de cca 1 – 1,5 cm grosime si taiem cu o forma de biscuiti rotunda (sau ce forma doriti).
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20-25 minute. Ii lasam 5 minute in tava,
apoi ii transferam pe un gratar pana se racesc complet.
Sunt incredibil de buni. Atat calzi cat si reci! Musai sa-i incercati!
Enjoy!
As vrea sa va intreb, laptele batut l-as putea inlocui cu iaurt ?deoarece in zona in care locuiesc nu se gaseste.Multumesc
Laura, poti folosi iaurt, dar sa fie mai lichid, de consistenta laptelui batut 🙂
Chiar ma gandeam la ceva biscuiti sarati. Imi place ideea ta!
Au iesit incredibil de buni! De fapt, te-am crezut pe cuvant si i-am incercat de ieri. Exact cum ai spus, usor crocanti la exterior si moi si pufosi la interior. Multumeeeesc! 🙂
Emma, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂
Multumesc pentru reteta! Sunt minunati, i-am incercat si sunt preferatii mei!
Anca, ma bucur ca ti-au placut. Si mie imi plac mult de tot 🙂
Ma scuzati dar branza chedder poate fii inlocuita cu alt ceva?
Cascaval sau mozzarela din cea tare pentru pizza 🙂