crackers-cu-parmezan

In ultima vreme am facut crackersii astia de muuulte ori, in diverse combinatii. Simpli, cu sare presarata

deasupra, cu praf de usturoi in ei, cu pudra de ceapa, puteti pune in ei si verdeturi, sky is the limit!

Sunt nemaipomeniti la petreceri (puteti face mai multe variante,  sa le dati forme diferite, in functie de aroma, pentru a-i diferentia).

Eu fac intotdeauna portie dubla! Pot fi consumati in dieta low carb, ketogenica sau de catre cei cu intoleranta la gluten.

Important! Cititi nota de la sfarsit, pentru indicatii in functie de tipul de faina de migdale folosit.

Ne trebuie:

cca 90 g faina de migdale

20 g ulei de cocos (sau unt)

1 ou

3-4 linguri parmezan ras

1/2 lingurita de sare

– cantitati pentru cca 28 bucati –

Cum se fac:

Amestecam faina de migdale cu parmezanul, sarea, uleiul de cocos topit (puteti folosi unt) si oul batut usor cu furculita.

Amestecam bine pana compozitia se omogenizeaza. Trebuie sa obtinem o compozitie asemanatoare celei de aluat  crocant de tarta,

care poate fi intinsa cu sucitorul. In functie de cat de mare este oul, tipul de faina folosit

este posibil sa trebuiasca sa folositi faina de migdale in plus.

Formam o bila din aluat, pe care o aplatizam usor cu mainile pe o hartie de copt, acoperim cu o alata foaie de copt

si intindem in foaie subtire de cca 1.5-2 mm si taiem biscuitii cu rotita zimtata sau cu cea de pizza.

preparare-crackers

Punem biscuitii in tava, pe hartie de copt si facem gaurele cu o furculita

sau scobitoare (optional). Putem presara deasupra putina sare sau pune in compozitie diverse arome, cum am spus mai sus.

Coacem la cuptorul preincalzit la 170 C pentru cca 12 minute.

Stati cu ochii pe ei, in functie de cat de subtiri sunt, se vor coace mai repede sau mai greu.

Tare, tare buni!

Enjoy!

crackers-cu-parmezan-1

Nota: eu am folosit faina de migdale de la www.adiograsime.ro care este foaaarte fina (by the way, cred ca este ideala pentru macarons 😉  ).

Am folosit si faina de migdale cumparata din Kaufland, care nu este asa fina si a trebuit sa pun cca 100-110 g.

Asa ca, in functie de faina folosita, si nu in ultimul rand, de marimea oului, va trebui sa ajustati cantitatea de faina,

adaugand treptat, pana obtineti o compozitie compacta si nesfaramicioasa, ce poate fi intinsa cu sucitorul.

In reteta am folosit uleiul de cocos cu aroma de unt, tot de pe adiograsime.ro de care m-am indragostit! 🙂