crackers dukan 1

In sfarsit o reteta de crackers Dukan gustosi de tot si crocanti! Si foarte foarte frumosi,

mai ales daca ii coacem in forme de muffins din silicon. Asa obtinem striatiile de pe margini

care le dau un aspect foarte placut. Si  au avantajul (ca mai toate retetele Dukan) ca se fac si foarte, foarte usor.

Cantitatea de mai jos, poate fi consumata in 2 zile.

Ne trebuie:

40 g amidon

60 g branza 0,2 % (am folosit Lacteea)

1 lingurita rasa praf de copt

1 albus de ou

sare (dupa gust)

sare de mare grunjoasa/chimen/verdeturi uscate (dupa gust)

– cantitati pt 10 bucati de cca 4 cm diametru –

Cum se fac:

Amestecam amidonul cu praful de copt, sarea, branza si albusul (usor  batut cu furculita). Omogenizam bine.

Punem cu lingura compozitia in forme de muffins din silicon. Atentie, nu puneti foarte multa compozitie,

 maxim 1 cm inaltime, pentru ca altfel vor iesi prea grosi si nu vor mai fi crocanti.

In poza vedeti mai multi de 10 bucati pentru ca am facut portie dubla.

crackers in tava

Presaram deasupra sare grunjoasa, chimen sau verdeturi uscate, dupa preferinta.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25-30 de minute.

Ii lasam in forme 5 minute, apoi ii lasam sa se raceasca complet pe un gratar.

Recomand sa ii lasati 20-30 de minute sa se mai intareasca pentru a fi crocanti, inainte de a manca.

Daca ii tineti descoperiti se vor mai intari, insa daca ii tineti in punga vor deveni gumosi si greu de muscat din ei.

crackers dukan

Enjoy!

crackers dukan 2

Nota: daca alegeti sa nu puneti sare deasupra, ii puteti face mai sarati, insa daca puneti sare deasupra,

nu puneti prea multa sare in compozitie.