crackers dietetici 2

Cui nu-i plac crackers-ii? Desigur, cei nesanatosi plini de grasimi hidrogente din comert 😛

Asa ca am cautat o varianta de crackers sanatosi, cu faina de secara si faina de in,

pe care ii putem rontai fara remuscari in orice moment al zilei. Sunt foarte satiosi, nu putem manca

un castron odata cum facem cu cei cumparati :)) Si au avantajul ca sunt si de post.

Ne trebuie:

180 g faina de secara

50 g faina de in

2 lg tarate de grau

2-3 linguri chia (optional)

1 lgt zahar/xylitol

1 lingurita sare

80 g ulei de palmier (sau de masline) – cantarit

150 ml apa calduta

– cantitati pentru cca 120 bucati de 3,5 x 3,5 cm –

Acestea sunt fainurile folosite, le gasiti in orice plafar sau superrmaket mai dotat:

ingrediente

Cum se fac:

Amestecam faina cu xylitol, sare, seminte de chia si taratele de grau.

Turnam deasupra uleiul de palmier (pe care eu l-am cantarit) – atentie, sa fie lichid,

apoi turnam treptat apa calduta. In functie de faina este posibil sa nu va intre toata.

Tebuie sa obtinem un aluat compact, fara parti uscate in el.

Impartim aluatul in 2 sau 3 (pentru a-l putea intinde mai repede) si intindem foaie de cca 1,5 – 2 mm grosime

pe o suprafata usor infainata. Taiem cu rotita zimtata sau nu in patratele de marimea pe care o dorim.

aluat crackers

Punem in tava pe hartia de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 8-10 minute. Nu mai mult.

II lasam sa se raceasca 5 minute in tava, apoi ii transferam pe un gratar sa se raceasca complet.

Sunt bune, crocante si sanatoase. Daca nu va place gustul de in, este posibil sa nu va placa nici gustul lor,

asa ca puteti folosi alt tip de faina in loc.

crackers dietetici 1

Enjoy!

crackers dietetici