A venit vremea rece asa ca-i musai sa aprindem mai des cuptorul.
Ca-mi plac biscuitii sarati, nu cred ca mai este o noutate. gasiti pe blog o gramada re biscuiti/crackers
sau scones cu sare, parmezan, ceddar sai ceapa, mai dietetici sau mai putin dietetici.
Ii gasiti la sectiunea aperitive.
Astazi avem biscuiti cu masline. Deliciosi si simplu de facut. Se fac repede si se mananca si mai repede.
Ne trebuie:
300 g faina
160 g unt
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar (optional)
1/2 lingurita oregano (optional)
4 linguri parmezan
140 g masline (fara samburi)
5-6 linguri de apa rece
-cantitati pentru cca 27 bucati –
Cum se fac:
Taiem maslinele cubulete mici (maslinele sunt cantarite fara zamburi!).
Amestecam faina cu zaharul, sarea, oregano si adaugam peste ea untul rece taiat cubulete.
Amestecam totul cu mana, vom obtine niste faramituri (ca la aluatul de tarta).
Adaugam parmezanul si maslinele si omogenizam bine compozitia.
Punem cele 5 linguri de apa (la nevoie mai adaugati) si amestecam bine aluatul.
Obtinem un aluat compact pe care il infasuram in folie transparenta si il dam o ora la frigider.
Intindem o foaie de aluat groasa de cca 0,6-0,7 cm si decupam biscuitii in ce forma dorim.
Punem biscuitii pe hartie de copt, in tava de la aragaz si coacem la cuptorul preincalzit la 170 C
pentru 20-22 minute.
Sunt deliciosi si calzi si reci.
Enjoy!
Praf de copt nu trebuie ? Sau ou pe deasupra ?:)
Reteta este completa, nu mai trebuie nimic in plus 🙂
25 minute nu e prea mult? Nu se ard?
Nu se ard. Eu atat i-am tinut… Ii poti lasa mai putin daca crezi ca cuptorul tau ii coace mai repede 🙂
Multumesc. O sa ii incerc 🙂
Cu placere! Te astept cu impresii! 🙂
Cum sunt? Crocanti? Dar a doua zi?
Nu sunt prea crocanti. Sunt buni si a doua zi 🙂
Arata delicios reteta, si pare distractiv de facut in echipa sau la un teambuilding culinar.
Pentru Low carb, faina de grau sa o înlocuiesc cu faina de cocos? Sau cu faina de migdale?
Nu stiu cum ies acesti biscuiti in varianta low carb…
Daca vrei biscuiti low carb, iti recomand varianta asta de crackers: https://www.edithskitchen.ro/crackers-cu-parmezan/
au iesit deliciosi, mai ales ca I-am facut impreuna cu prichindica mea de un an si patru luni, care a fost mai mult decat incantata sa apese pe forme 🙂
Raluca, ma bucur ca ti-au placut si v-ati distrat 🙂
Buna seara! Cate zile se pot tine biscuitii? As vrea sa ii fac azi pentru Craciun. Multumesc!
Buna. Eu as zice ca 3-4 merg (la noi nu rezista atat niciodata… 😀 ) Insa sa ii tii acoperiti, sa nu se intareasca.
Sau poti face aluatul cu 2-3 zile inainte, tinut la frigider in folie de plastic si copti cu o zi inainte, sa fie mai proaspeti 🙂
Multumesc!
Reteta este super delicioasa! Eu ii fac mai subtiri pentru ca imi plac mai crocanti. A doua oara am facut cantitate dubla. ❤
Milena, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂