biscuiti-cu-masline

A venit vremea rece asa ca-i musai sa aprindem mai des cuptorul.

Ca-mi plac biscuitii sarati, nu cred ca mai este o noutate. gasiti pe blog o gramada re biscuiti/crackers

sau scones cu sare, parmezan, ceddar sai ceapa, mai dietetici sau mai putin dietetici.

Ii gasiti la sectiunea aperitive.

Astazi avem biscuiti cu masline. Deliciosi si simplu de facut. Se fac repede si se mananca si mai repede.

Ne trebuie:

300 g faina

160 g unt

1/2 lingurita sare

1 lingurita zahar (optional)

1/2 lingurita oregano (optional)

4 linguri parmezan

140 g masline (fara samburi)

5-6 linguri de apa rece

-cantitati pentru cca 27 bucati –

Cum se fac:

Taiem maslinele cubulete mici (maslinele sunt cantarite fara zamburi!).

Amestecam faina cu zaharul, sarea, oregano si adaugam peste ea untul rece taiat cubulete.

Amestecam totul cu mana, vom obtine niste faramituri (ca la aluatul de tarta).

Adaugam parmezanul si maslinele si omogenizam bine compozitia.

Punem cele 5 linguri de apa (la nevoie mai adaugati) si amestecam bine aluatul.

aluat-biscuiti

Obtinem un aluat compact pe care il infasuram in folie transparenta si il dam o ora la frigider.

Intindem o foaie de aluat groasa de cca 0,6-0,7 cm si decupam biscuitii in ce forma dorim.

aluat-biscuiti-decupat

Punem biscuitii pe hartie de copt, in tava de la aragaz si coacem la cuptorul preincalzit la 170 C

pentru 20-22 minute.

Sunt deliciosi si calzi si reci.

biscuiti-cu-masline-1

Enjoy!

biscuiti-cu-masline-2

Sursa reteta