Iubesc aluaturile in general. Ca-s dulci sau sarate, ca-s placinte, cornuri, checuri sau biscuiti,
you name it, le ador! (din pacate :))) Astazi avem niste biscuiti sarati, aromati, usor crocanti la exterior
si moi la interior, buni de nu te poti opri din mancat. Si nu exagerez deloc 🙂
Sunt tot pe principiul scones-urilor cu bacon si parmezan – pe care daca inca nu i-ati incercat, nu stiti ce ati pierdut 🙂
Ne trebuie:
270 g faina
1 pachet praf de copt (10g)
1/2 lingurita sare
2 lingurite zahar
1 lingurita pudra de usturoi
115 g unt
240 ml lapte
170 g branza cheddar (sau mozzarella/cascaval)
cca 30 fire chives (vreo 2-3 linguri chives tocat)
(sau ceapa verde tocata ff marunt)
– cantitati pentru aprox 22 bucati –
Cum se fac:
In robotul de bucatarie pulsam cat sa se amestece: faina, praful de copt, zaharul, sarea si praful de usturoi.
Odata combinate, adaugam untul rece taiat cuburi si pulsam de cca 10 ori pana obtinem niste faramituri.
Adaugam branza cheddar rasa pe razatoarea mica si chives-ul tocat si pulsam de 2-3 ori sa se omogenizeze.
Rasturnam amestecul intr-un bol, adaugam laptele si amestecam usor cu o spatula, pana laptele este incorporat.
Nu amestecati prea mult.
(recomand sa puneti in plus 2 lg de faina, amestecul meu a fost putin cam moale si biscuiteii au iesit cam plati)
Punem cu ajutorul unei cupe de inghetata (sau cu o lingura), gramajoare pe hartie de copt, in tava de la aragaz.
Lasati 3-4 cm intre ei, pentru ca se vor lasa.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 15-17 minute.
Buni, buni, buni de tooot!
Enjoy!
Trebuie neaparat sa-i incerc !
Suna si arata incredibil. Mi-ai dat de lucru.
Cheddar se gaseste in orice supermarket? Ca nu am luat pana acum.
Scuze de intarziere, mi-a scapat comentariul tau. 🙁
Eu iau in general din Carreffour, din cel la vrac. Nu are peste tot cheddar, dar poti folosi f bine cascaval ras 🙂
wooooooow, ce-mi plac. Maine dimineata ma duc dupa cheddar. Zici ca merge si cu cascaval sau mozarella daca nu gasec, nu?
I-am incercat in seara asta. Am mancat 3 calzi!! :)) Abia astept sa se mai raceasca sa mai devorez cativa 😛 Foaaarte buni au fost!
Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Am facut si eu biscutii. Am pus cascaval si n-am pus ceapa verde. Dar la mine a durat vreo 30 de minute coptul. Au iesit buni, imi amintesc de saratele. Poate le-ar merge si niste chimen. 🙂
Bianca, ma bucur ca ti-au placut. Sigur, merg si cu chimen. Mie mi-au placut mult si cu chives, poate ii incerci si invarianta asta 🙂