feta-in-sos-de-rosii-ls-cuptor

Cu dor de Grecia, astazi avem un preparat lejer si delicios, ce se aseamana cu

deliciosul bouyourdi (pe care daca nu l-ati incercat, trebuie musai-musai).

Este delicioasa consumata langa un tzatziki, cu paine prajita sau de ce nu, chiar cu pita greceasca 🙂

Ne trebuie:

1 ceapa mare

3 linguri ulei de masline

2 conserve de rosii Sun Food

cca 150 g branza feta (puteti folosi si telemea de oaie)

2 catei de usturoi

6-7 masline (optional)

1/2 lingurita oregano uscat

sare, piper, fulgi chilli

– cantitati pentru 2-3 portii –

Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,

pe care le am mereu la indeamana.

Cum se face:

Calim in ulei ceapa tocata marunt, cu sare si capacul acoperit pana se inmoaie usor (cca 5 min).

Adaugam rosiile (daca sunt intregi le taiem bucatele mici) si fierbem cca 10 minute,

amestecand din cand in cand. La sarsit adaugam usturoiul pisat, piper, fulgii de chilli si oregano si potrivim de sare

(atentie, feta este si ea sarata!).

Punem sosul de rosii obtinut intr-un vas ce merge la cuptor (unul mare, sau portii dragute individuale),

punem deasupra branza sfaramata cu mana si maslinele (daca folositi), presaram putin oregano, piper

si fulgi chilli si coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 15-20 minute.

Consumam alaturi de tzatziki, paine prajita sau pita greceasca.

feta-in-sos-de-rosii-ls-cuptor-1

Enjoy!

feta-in-sos-de-rosii-ls-cuptor-2