bouyourdi1 thumb3 1 - Bouyourdi

 Bouyourdi este un aperitiv cu specific grecesc, mai precis legume coapte cu branza.

Rezultatul este delcios! Va asigur ca denumirea preparatului este mai complicata decat prepararea lui.

Cu putin noroc, o veti gasi in unele taverne in Grecia, insa eu nu am gasit-o in multe.. Majoritatea nu o au

in meniuri si nu inteleg de ce, pentru ca este foarte, foarte buna.

In schimb am intalnit-o in meniurile restaurantelor cu specific grecesc din Bucuresti si chiar in meniul

unui restaurant cu specific romanesc/international in provincie, cu o denumire usor schimbata.

Oricum ar fi, se face foarte repede si este delios, merita incercat.

Ne trebuie:

1 rosie mare

1/2 ardei gras

100 g branza feta

50 g telemea (optional)

50 g mozzarella (optional)

1 lg ulei de masline

oregano, piper

fulgi chilli (optional)

– cantitati pentru o portie –

Cum se face:

Taiem rosiile cubulete potrivite, ardeii fasii. Branzeturile le sfarmam sau le taiem cubulete.

Mozzarella o radem pe razatoarea mare.

Punem 1 lg de ulei de masline intr-un vas termorezistent care merge la cuptor.

Intr-un bol amestecam rosiile, ardeii, feta si telemeaua, piper. Punem amestecul obtinut in vasul cu ulei

punem deasupra oregano uscat, fulgii de chilli si mozzarella rasa.

Puteti folosi doar branza feta sau doar telemea.

Dupa gust, puteti folosi mai multa branza, sau mai multe legume.

Coacem acoperit, la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 20 minute,

inlaturam capacul si mai lasam la cuptor inca 5-7 minute.

Servim cu lipii grecesti (de preferat). Eu le iau de la un fast food grecesc de pe Mihai Eminescu.

Bun-bun-buuuun! 🙂

Enjoy!

bouyourdi thumb4 1 - Bouyourdi