Caserola cu fasole verde, un fel de mancare cu origine americana, in varianta ei originala continand supa crema de ciuperci
si fasole verde. Eu am facut un sos bechamel cu crema de branza si putina mozzarella, aromat cu usturoi iar deasupra
am pus ceapa crocanta prajita.
O combinatie poarte neobisnuita, dar delcioasa.
Ne trebuie:
450 g fasole verde congelata Edenia
50 g unt
3 linguri cu varf de faina
400 ml lapte
3 catei mari de usturoi
100 g crema de branza
sare, piper
cca 50 g fulgi de ceapa prajita
Cum se face:
Fierbem la aburi fasolea verde congelata timp de 15 minute (eu o pun la aburi cand apa deja fierbe).
Intr-o tigaie antiadrerenta topim untul, adaugam faina si amestecam bine.
Turnam incet laptele cald, treptat, cate putin omogenizand cu lingura, pentru a nu se forma cocoloase.
Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba 5 minute, amestecand des, inlaturam de pe foc
si adugam usturoiul pisat si crema de branza. Omogenizam.
(Eu am pus si 2 linguri de mozzarella rasa pe care o aveam prin frigider, este optional.)
Adaugam fasolea fiarta, omogenizam si turnam intr-o tava.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25 de minute.
Scoatem tava si presaram deasupra fulgii de ceapa prajita. Savuram cu multa pofta, este delicioasa!
Enjoy!
Nota: Eu am folosit ceapa crocanta cumparata, insa o puteti prepara in casa.
Taiati ceapa solzi, o dati prin faina, scuturati bine si prajiti in ulei din abundenta pana devine crocanta.