V-am spus ca in ultima vreme am incercat conopida in fel si chip. Cred ca ati vazut retetele de conopida cu ciuperci
si conopida pocorn precum si pizza cu blat de conpida. Pe blog sunt o gramada de retete cu conopida.
Astazi avem ceva delicios, cu usot gust de afumat si cu mozzarella topita, din belsug, deasupra.
Poate fin consumata in dietele low carb-high fat(LCHF) si dieta ketogenica.
Ne trebuie:
cca 350 g conopida
2 cepe
1/2 conserva rosii Sun Food
180 g mozzarella
1/2 legatura marar
200 g carnati afumati
1 lingurita sos iute
1 lingura ulei
sare, piper
– cantitati pt cca 3 portii –
Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase pe care le am mereu la indeamana
si le folosesc foarte des.
Cum se face:
Maruntim conopida in robotul de bucatarie. Vom obtine ceva asemanator orezului (d-aia ii si zice rice cauliflower).
Calim ceapa tocata marunt in ulei 9eu am pus si 2 fire de ceapa verde), timp de 3-4 minute, apoi adaugam
carnatii taiati rondele mici si sosul iute. Mai lasam pe foc inca 2-3 minute, stingem focul si adaugam mararul tocat marunt.
Pasam rosiile cu blenderul de mana, adaugam cca 50 ml apa, sosul iute, sare si piper din belsug si adaugam sosul obtinut
peste amestecul de mai sus, cu carnati si ceapa. Adaugam si conopida maruntita, cca 50-60 g mozzarella
si omogenizam bine compozitia
Punem compozitia intr-un vas ce poate fi folosit la cuptor (sau in vase individuale, de cate o portie)
unse cu putin ulei (daca sunt antiaderente, nu este nevoie), presaram deasupra restul de mozzarella rasa.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 30 minute.
Se consuma de preferat calda.
Enjoy!
cu siguranta o voi incerca, arata f. bine!
Hmm, asta suna bine!
Ce bine arata, mi-ai facut o pofta! Edith, cum merge low-carbul, esti multumita? 🙂
Cum sa zic… I hang in there :)) Mai calc stramb din cand in cand, dar in principiu as vrea sa fie ceva pe termen lung, un stil de viata. Sper sa reusesc 🙂
Si ai slabit pana acum? 😀
da, putin..
Rețeta arată foarte bine. Ce cîrnaț/cabanos ai folosit? Pare să aibă foarte puțină grăsime…
Florentina, ma bucur ca iti place 🙂
Am folosit carnati Radic (se gasesc in Kaufland si poate si in alte parti..). Imi plac mult.
Edith,conopida se mărunțește crudă sau fiartă? Ce fel de sos iute ai folosit? Mulțumesc!
Mihaela, cruda se marunteste 🙂
Am un o pasta iute coreeana care-mi place tare, de pe koreanfood.ro, asta: http://koreanfood.ro/pasta-de-ardei-iute/44-gochujang-500g-8801007166452.html
Insa poti folosi orice sos iute, de la cele din rafturile de mancare asiatica din supermarketuri, pana la Eros Pista de la Univer (parca…)
Ce buna esteeee!! Nota maxima, felicitari pentru idee! Incepuse sa nu imi mai placa conopida in versiunile de pana acum, ma bucur muuult ca am descoperit aceasta varianta!
Antonia, ma bucur ca ti-a placut 😉
Sa vezi si burgerul de conopida postat astazi ce bun este 🙂
Il vazusem recent la Auchan…am ezitat sa iau, acum am vazut ca ai postat, deci o sa il incerc. Mersi!
E bun tare, noua ne place mult 🙂