conopida-picanta-gratinata

V-am spus ca in ultima vreme am incercat conopida in fel si chip. Cred ca ati vazut retetele de conopida cu ciuperci

si conopida pocorn precum si pizza cu blat de conpida. Pe blog sunt o gramada de retete cu conopida.

Astazi avem ceva delicios, cu usot gust de afumat si cu mozzarella topita, din belsug, deasupra.

Poate fin consumata in dietele low carb-high fat(LCHF)  si dieta ketogenica.

Ne trebuie:

cca 350 g conopida

2 cepe

1/2 conserva rosii Sun Food

180 g mozzarella

1/2 legatura marar

200 g carnati afumati

1 lingurita sos iute

1 lingura ulei

sare, piper

– cantitati pt cca 3 portii –

Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase pe care le am mereu la indeamana

si le folosesc foarte des.

Cum se face:

Maruntim conopida in robotul de bucatarie. Vom obtine ceva asemanator orezului (d-aia ii si zice rice cauliflower).

conopida-maruntita-in-robot

Calim ceapa tocata marunt in ulei 9eu am pus si 2 fire de ceapa verde), timp de 3-4 minute, apoi adaugam

carnatii taiati rondele mici si sosul iute. Mai lasam pe foc inca 2-3 minute,  stingem focul si adaugam mararul tocat marunt.

carnati-cu-ceapa-in-tigaie

Pasam rosiile cu blenderul de mana, adaugam cca 50 ml apa, sosul iute, sare si piper din belsug si adaugam sosul obtinut

peste amestecul de mai sus, cu carnati si ceapa. Adaugam si conopida maruntita, cca 50-60 g mozzarella

si omogenizam bine compozitia

Punem compozitia intr-un vas ce poate fi folosit la cuptor (sau in vase individuale, de cate o portie)

unse cu putin ulei (daca sunt antiaderente, nu este nevoie), presaram deasupra restul de mozzarella rasa.

conopida-gratinata-in-tigaie

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 30 minute.

Se consuma de preferat calda.

conopida-picanta-gratinata-1

Enjoy!

conopida-picanta-gratinata-2