Astazi ne delectam cu o reteta de post, conopida popcorn. Stiu reteta de multi ani, este plin internetul cu diverse variante
in functie de combinatia de condimente pe care o alegeti. Se numesc asa pentru ca in varianta gatita ele aduc
cu pop corn-ul, insa nu vor ramane crocante (asa cum mai asteptam). Pentru varianta crocanta, fie le coaceti mai putin,
fie alegeti varianta raw, in care puneti doar dressingul peste ele si le consumati crude.
Oricum ar fi, sunt delicioase si pot inlocui cu succes popcornul in timpul unui film bun pe canapeaua din sufragerie 🙂
O reteta ce poate fi consumata in dietele low carb si ketogenica.
Pentru varianta de post, folositi ulei de cocos topit sau ulei de floarea soarelui.
Ne trebuie:
cca 1 kg conopida
50 g unt topit
5-6 linguri sos de soia
1 lingurita sos iute (optional)
2 lingurite cu varf usturoi pudra
– cantitati pentru cca 3-4 portii –
Cum se face:
Simplu de tot. Rupem conopida in buchetele mici, aproape de marimea pop-corn-ului (sau putin mai mari, dar
suficient de mici pentru a fi mancata o bucata odata) si le punem intr-un bol incapator.
Facem intr-un bol mic un dressing din: untul topit, sosul de soia, praful de usturoi si sosul iute. Omogenizam bine.
Puteti folosi orice alte condimente doriti: ceapa deshidratata, diverse ierburi aromate, etc.
Turnam dressingul peste conpoida si cu ajutorul mainilor omogenizam bine, pentru ca toate bucatile sa fie
uniform acoperite de dressing.
Punem conopida pe hartie de copt in tava, intr-un singur strat
si coacem la cuptorul preincalzit la 220 C pentru cca 15 minute. Repetam si cu restul de conopida.
Se consuma rece sau calda, este la fel de delicioasa.
Se pot consuma ca atare sau ca garnitura la friptura sau langa o salata verde. Buna de tot!
Enjoy!
bai, ma lasi!!! maine iau conopida…arata senzational! merge cu bere, asa-i? :)))
De minune!! Si cu bere si fara bere si langa bere si in spatele berii si pe dupa bere :)))
Ador conopida si abia astept sa incerc aceasta reteta!
Am încercat și eu rețeta, de mai multe ori, dar niciodată nu mi-a ieșit crocantă. Am spălat conopida, am lăsat-o la uscat vreo câteva ore și tot moale s-a făcut. Gustoasă, dar nici pe departe crocantă. Oare unde greșesc?
Adriana, am spus in reteta – la inceput – nu iese crocanta.
Pentru varianta crocanta, se prepara cu sosul din reteta dar cruda, nu la cuptor. 🙂
Foarte buna reteta! Delicioasa! 🙂
Ma bucur ca ti-a placut! 😉
ce ma bucur ca am gasit o reteta altfel de conopida 🙂 eu doar cu maioneza o faceam sau la abur asa simpla si cu un dressing de usturoi cu mustar,sambata o incerc,multumesc
Loredana, sper sa iti placa. Te astept cu impresii 🙂
Uite si alte idei cu conopida 🙂 https://www.edithskitchen.ro/tag/conopida/
Daca e cu unt, nu e de post 🙂
Asa este, insa scrie la inceputul retetei “Pentru varianta de post, folositi ulei de cocos topit sau ulei de floarea soarelui.” 😉