Desi este unul dintre felurile mele de mancare preferate, am vazut ca nu am postat pe blog retetea de Musaca cu cartofi.
Nu o pregatesc foarte des datorita faptului ca o prefer pe cea cu felii de cartofi prajiti, mi se pare cea mai buna,
insa prajirea cartofilor mi se pare destul de migaloasa.
Am gasit la Edenia rondele de cartofi preprajite congelate si am zis sa le incerc. A mers muult mai repede.
Ne trebuie:
cca 1 kg carne tocata
3 cepe mari
un morcov mare
cca 500 ml suc de rosii
600 g rondele de cartofi preprajite Edenia
sare, piper
Pentru deasupra:
3 oua
3-4 linguri de smantana sau iaurt (eu am folosit iaurt)
– cantitati pentru o tava de 20 x 25 cm –
Cum se face:
Cat am pregatit carnea, am lasat rondelele de cartofi la dezghetat.
Prajim carnea tocata intr-o tigaie (fara a adauga grasime) cu sare si piper pentru cca 15-20 minute, amestecand des, acoperit
cu capac la inceput, pana se evapora toata apa.
Apoi adaugam ceapa tocata marunt, si sare si lasam la calit cca 5 minute,amestecand, apoi adaugam si morcovul ras pe razatoarea mare.
Intr-o tava/vas care mege la cuptor, punem un rand de cartofi prajiti,
punem cateva linguri de suc de rosii, peste ele punem carnea in strat uniform si deasupra restul rondelelor de cartofi.
Presaram sare si piper si turnam restul de suc de rosii (daca mai este nevoie, il diluam cu 100 ml apa).
Coacem musacaua la cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 40 de minute.
Batem ouale cu iaurtul/smantana si le turnam peste musaca (dupa ce a stat cele 40 de minute la cuptor)
si lasam la cuptor inca 10 minute.
O savuram cu iaurt deasupra, muraturi sau salata, este delcioasa!
Enjoy!