tarta cu conopida si rosii uscate - Tarta cu conopida si rosii uscate

Tarta cu conopida si rosii uscate – o tarta sarata, rapid de facut, daca folositi un aluat de tarta cumparat, cum am facut eu.

Este numai buna de luat pachetel la scoala sau la serviciu, pentru micul dejun, pranz sau cina.

Daca vreti sa faceti aluatul voi, puteti folosi reteta de la tarta de ceapa cu gorgonzola .

Ne trebuie:

un aluat pentru tarte (al meu a avut 500 g)

3 oua

200 ml smantana lichida

100 g mozzarella

5-6 rosii uscate

cca 60 g branza gorgonzola

5-6 florete de conopida Edenia

– cantitati pentru o tava cu diametrul de 28 cm –

conopida Edenia - Tarta cu conopida si rosii uscate

Cum se face:

Fierbem la aburi conopida pentru cca 10 minute de cand incepe sa fiarba. O lasam sa se racoreasca si o taiem buchetele mai mici.

Recomandare: daca aveti aluat de tarta cumparat: il lasati sa se dezghete la temperatura camerei si sa se aclimatizeze, pentru ca daca este rece se va crapa la desfacere.

Chiar daca se crapa, poate fi reparat, pentru ca il vom mai intinde putin cu facaletul, da fie cat tava.

Punem aluatul de tarta intr-o tava, taiem excesul de pe margini si facem gauri cu o furculita.

Acoperim cu hartie de copt si fasole boabe, sau orez (sau orice altceva pentru a-l coace “in orb”) pentru 15 minute la cuptorul preincalzit la 180°C).

aluat tarta - Tarta cu conopida si rosii uscate

Intr-un bol batem ouale cu putina sare, piper, smantana lichida si adaugam mozzarella rasa, rosiile uscate taiate fasii si gorgonzola taiata cubulete mici (pastram putina mozzarella si pentru desupra).

Omogenizam bine.

umplutura tarta cu conopida - Tarta cu conopida si rosii uscate

Turnam compozitia obtinuta peste aluatul copt partial, apoi punem din loc in loc buchetelele de conopida taiate mai mici daca sunt mari.

tarta cu conopida inainte de coacere - Tarta cu conopida si rosii uscate

Coacem la cuptorul pe care nu l-am stins, pentru 25-30 minute. In ultimele 5-10 minute punem restul de mozzarella rasa deasupra.

O lasam sa se racoreasca 20-30 de minute, apoi o feliem. Delicioasa!

Enjoy!