conopida-cu-ciuperci-1

Inca de pe vremea cand tineam dieta dukan, am auzit de “cauliflower rice”, si anume

conopida macinata bine la robotul de bucatarie si pregatita pe post de orez (fara orez, evident).

Acum, pentru ca de ceva vreme urmez o dieta low carb, m-am hotarat sa incerc si eu “orezul de conopida”.

Am combinat-o cu ceapa usor calita, putin usturoi, ciuperci si mozzarella. Ce a iesit vedeti mai jos.

Ne trebuie:

cca 300 g conopida

1 ceapa

1 lingura ulei (eu am folosit 1/2 lingurita unt de cocos)

un borcan de ciuperci Sun Food

 50-60 g mozzarella

cca 100 ml apa

2 catei de usturoi

1/2 lingurita turmeric (pentru culoare – optional )

sare, piper

– cantitati pentru 2 portii –

Am folosit si de aceasta data ciupercile taiate de la Sun Food la care apelez de fiecare data cu incredere

pentru ca nu contin  conservanti – 100% conserve sanatoase.

Cum se face:

Maruntim conopida in robotul de bucatarie:

conopida-maruntita-in-robot

Calim ceapa tocata marunt in ulei cu sare si piper 2-3 minute. Adaugam ciupercile si turmericul (eu am pus si 2 fire de ceapa verde).

Si lasam sa se imprieteneasca aromele inca 2-3 minute pe foc. Adaugam usturoiul pisat, conopoda maruntita,

mozzarella rasa, apa si omogenizam totul.

cipuerci-in-tigaie

Punem intr-o tava ce merge la cuptor (sau in doua mai mici, ca in cazul meu), presaram putina (sau mai multa!)

mozzarella deasupra si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 25-30 minute.

conopida-cu-ciuperci-inainte-de-cuptor

Se consuma de preferat calda, pentru a beneficia de mozzarella topita din interior.

Buna-buna.

Enjoy!

conopida-cu-ciuperci