Inca de pe vremea cand tineam dieta dukan, am auzit de “cauliflower rice”, si anume
conopida macinata bine la robotul de bucatarie si pregatita pe post de orez (fara orez, evident).
Acum, pentru ca de ceva vreme urmez o dieta low carb, m-am hotarat sa incerc si eu “orezul de conopida”.
Am combinat-o cu ceapa usor calita, putin usturoi, ciuperci si mozzarella. Ce a iesit vedeti mai jos.
Ne trebuie:
cca 300 g conopida
1 ceapa
1 lingura ulei (eu am folosit 1/2 lingurita unt de cocos)
un borcan de ciuperci Sun Food
50-60 g mozzarella
cca 100 ml apa
2 catei de usturoi
1/2 lingurita turmeric (pentru culoare – optional )
sare, piper
– cantitati pentru 2 portii –
Am folosit si de aceasta data ciupercile taiate de la Sun Food la care apelez de fiecare data cu incredere
pentru ca nu contin conservanti – 100% conserve sanatoase.
Cum se face:
Maruntim conopida in robotul de bucatarie:
Calim ceapa tocata marunt in ulei cu sare si piper 2-3 minute. Adaugam ciupercile si turmericul (eu am pus si 2 fire de ceapa verde).
Si lasam sa se imprieteneasca aromele inca 2-3 minute pe foc. Adaugam usturoiul pisat, conopoda maruntita,
mozzarella rasa, apa si omogenizam totul.
Punem intr-o tava ce merge la cuptor (sau in doua mai mici, ca in cazul meu), presaram putina (sau mai multa!)
mozzarella deasupra si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 25-30 minute.
Se consuma de preferat calda, pentru a beneficia de mozzarella topita din interior.
Buna-buna.
Enjoy!
Eu nu am auzit inca de acest cauliflower rice, dar imi place tare mult cum suna! 🙂 La cat iubesc eu conopida, orice suna bine legat de ea :)) Foarte interesanta reteta, o pun si eu pe lista 🙂
Ama, ma bucur ca iti place. 🙂
Daca nu ai dat deja un search pe google: https://www.google.ro/search?q=cauliflower+rice&oq=cauliflower+rice&aqs=chrome..69i57j0l5.2044j0j7&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8 🙂
Mie îmi sunt foarte de folos rețetele tale dukan, așa ti- am descoperit blogul si ma bucur enorm pentru asta caci îmi faci viața mai usoara si vreau sa îți mulțumesc! Tu cat ai ținut dieta? Ai fost mulțumita? Merci din suflet
Andra, ma bucur! Da, eu am tinut dieta pentru 5 luni si am slabit 18 kg. Din pacate m-am oprit si timp de 2 ani nu am mai tinut nicio dieta. Acum am incept o dieta low carb, pe care as vrea sa o transform intr-un stil de viata..
Te mai astept sa te insipiri!
Buna seara
Si eu am tinut acum 2 ani Dukan dar m am pierdut cu timpul
Cum va simțiți cu lowcarb ul ?
Este la fel de rapida slăbirea sau mai lenta ?
Va multumesc anticipat
LIvia, nu am tinut multa vreme dieta low carb, desi imi era taaare portrivita 🙂 Nu am slabit mult pt ca se mananca destul de multe calorii pe care tb sa le consumi, iar eu nu prea fac miscare, asa ca am renuntat.
Dukanul a avut si la mine cele mai bune rezultate 🙂
Oare merge cu tofu in loc de mozzarella? Ca sa fie de post.
Miha, mozzarella ii da un altfel de gust si mai leaga compozitia, topindu-se. Cu tofu va fi mai sfaramicioasa. Poti incerca..
Te felicit pentru blog. Retele sunt deosebita si pot spune ca mi-am surprins in mod placut musafiri cu retetele tale. Imi plac la nebunie tacamurile si vasele. De unde le achizitionezi ?
Andreea, iti multumesc si ma bucur tare ca iti sunt de folos retetele mele 🙂
In ceea ce priveste vesela, o achizitionez de oriunde gasesc ceva ce-mi face cu ochiul. De la magazine consacrate cu accesorii de bucatarie, la magazinul din colt, hypermarket sau targuri cu vechituri. 🙂
atunci am sa ” vanez” si eu targurile de vechituri :D… multumesc de informatie. o zi frumoasa iti doresc 🙂
Cu placere! Poti gasi adevarate comori 😉
Te mai astept!