pizza cu blat de conopida 1b

Cui nu-i place pizza? Bine, mai sunt si exceptii, insa foarte multa lume iubeste pizza.

Insa nu o putem manca atat de des pe cat ne-am dori si pentru ca are blatul din aluat de paine.

Astazi avem o varianta de pizza dietetica, cu blat din conopida. Interesant, nu?

Poate fi consumata si in dieta Low Carb.

Ne trebuie:

Pentru blat:

1/2 conopida medie

5 lg mozzarella rasa (sau cascaval)

1/2 lgt pudra de usturoi

1 ou

sare, piper

Pentru topping:

3-4 lg sos de rosii

cateva fasii de prosciutto (sau alta carne care va place)

1/3 ardei gras

1/3 ceapa rosie

mozzarella/cascaval

Pentru sosul de rosii am folosit conserva de rosii de la Sun Food – 100% conserve sanatoase.

conserve rosii Sun Food

Cum se face:

Fierbem conopida desfacuta in buchetele. Dupa ce se racoreste putin, o maruntim in robotul de bucatarie

sau cu cutitul si o stoarcem bine intr-un tifon.

O amestecam apoi cu ou, mozzarella, praf de usturoi, sare, piper si omogenizam bine.

Punem compozitia pe hartie de copt (aceeasi pe care o vom si coace), aplatizam putin, acoperim cu o alta hartie de copt

si intindem cu facaletul o foaie de cca 2-3 mm grosime.

blat pizza conopida

Coacem foaia timp de 5 minute la cuptorul preincalzit la 180 C, apoi punem toppingul.

Sosul de rosii in facem cat timp fierbe conopida: punem 3-4 lg din conserva de rosii intr-o craticioara impreuna cu sare,

piper, oregano/busuioc si un catel de usturoi pisat.

Lasam sa fiarba cca 10 minute apoi trecem sosul obtinut prin sita sau il pasam cu blenderul.

Punem sosul obtinut peste blat, apoi punem restul ingredientelor taiate fasii subtiri.

pizza inainte de cuptor

Nu o incarcati prea mult, intrucat foaia este foarte subtire.

Coacem inca 10-15 minute in cuptorul pe care inca nu l-am oprit.

Servim cu pofta, este foarte buna!

Enjoy!

pizza cu blat de conopida

Nota: din cealalta jumatate de conopida puteti face fie chiftelute de conopida, fie salata de conopida.