Cui nu-i place pizza? Bine, mai sunt si exceptii, insa foarte multa lume iubeste pizza.
Insa nu o putem manca atat de des pe cat ne-am dori si pentru ca are blatul din aluat de paine.
Astazi avem o varianta de pizza dietetica, cu blat din conopida. Interesant, nu?
Poate fi consumata si in dieta Low Carb.
Ne trebuie:
Pentru blat:
1/2 conopida medie
5 lg mozzarella rasa (sau cascaval)
1/2 lgt pudra de usturoi
1 ou
sare, piper
Pentru topping:
3-4 lg sos de rosii
cateva fasii de prosciutto (sau alta carne care va place)
1/3 ardei gras
1/3 ceapa rosie
mozzarella/cascaval
Pentru sosul de rosii am folosit conserva de rosii de la Sun Food – 100% conserve sanatoase.
Cum se face:
Fierbem conopida desfacuta in buchetele. Dupa ce se racoreste putin, o maruntim in robotul de bucatarie
sau cu cutitul si o stoarcem bine intr-un tifon.
O amestecam apoi cu ou, mozzarella, praf de usturoi, sare, piper si omogenizam bine.
Punem compozitia pe hartie de copt (aceeasi pe care o vom si coace), aplatizam putin, acoperim cu o alta hartie de copt
si intindem cu facaletul o foaie de cca 2-3 mm grosime.
Coacem foaia timp de 5 minute la cuptorul preincalzit la 180 C, apoi punem toppingul.
Sosul de rosii in facem cat timp fierbe conopida: punem 3-4 lg din conserva de rosii intr-o craticioara impreuna cu sare,
piper, oregano/busuioc si un catel de usturoi pisat.
Lasam sa fiarba cca 10 minute apoi trecem sosul obtinut prin sita sau il pasam cu blenderul.
Punem sosul obtinut peste blat, apoi punem restul ingredientelor taiate fasii subtiri.
Nu o incarcati prea mult, intrucat foaia este foarte subtire.
Coacem inca 10-15 minute in cuptorul pe care inca nu l-am oprit.
Servim cu pofta, este foarte buna!
Enjoy!
Nota: din cealalta jumatate de conopida puteti face fie chiftelute de conopida, fie salata de conopida.
e o idee absolut fantastica!!!! abia astept sa o incerc!
Anca, ma bucur ca iti place. Te astept cu impresii 🙂
cat de mare este ? da’ ce nu pot sa fac 2 pizze sa dau si la altii ?
Cum ti-am zis pe facebook, cam 28-30 cm diametru 🙂
In sfarsit o reteta grozava de pizza fara drojdie ! O s-o incerc, este ingenioasa ideea unui blat din conopida ! Felicitari !
Maria, ma bucur ca iti place. Te astept cu impresii daca o incerci 🙂
Interesant! Trebuie testata!
Cristina, ma bucur ca iti place 🙂
E bestiala! Am incercat-o! 😀
Ma bucur ca ti-a placut, Madalina! 🙂
sunt la dieta si nu am mai mancat pizza de muult timp dar cu blatul asta imi fac pofta. multumim de idei si la cat mai multe 🙂
Eva, mai gasesti pe blog inca 3 retete de pizza dietetica 🙂
Intra pe linkul asta: https://edithskitchen.ro/?s=pizza+dukan
Edith ești extraordinară ! Mulțumesc pentru aceasta rețetă, chiar azi am sa o încerc :-). Prietenul meu va fii foarte încântat mai ales ca se gândea sa ” păcătuiască” cu o pizza din comerț.
O zi frumoasă să aveți!
Daniela, sper sa fie pe gustul vostru.
Multumesc si te mai astept! 🙂
Eu am incercat receta si nu a iesit nimic! Nici macar blatul nu sa intarit!
Margarita, cu siguranta ceva nu ai facut bine. Are ou care se incheaga la copt si mozzarella care se topeste. Nu are cum sa nu se intareasca, cele doua sunt pe post de liant! Am pregatit-o de foarte multe ori!
Buna!am luat conopida congelata,cam cat ar trebui sa pun(grame)merci!tine o tot asa!
Cred ca vreo 300 g (punga are 500g?). Nu-mi dau seama exact.
xe sa fac sa nu se lipeasca .. nu am avut foaie de copt si am folosit folie de aluminiu…
Ungi tava cu ulei si tapetezi cu faina de cocos/mogdale (pentru dieta low carb) sau cu faina de grau. Intinzi aluatul prin presare cu lingura in tava, pt ca nu vei mai putea folosi sucitorul. Sau faci din nou cand ai hatie de copt 🙂
Nu recomand folosirea foliei de aluminiu in cuptor, intrucat este toxica…