Este prima data cand incerc ciulama de praz si mi-a placut tare mult.
Se face repede si este lejera, acum ca vine caldura poate fi o alegere la indemana.
O puteti prepara si in varianta de post, doar eliminati smantana si neaparat puneti usturoi,
asa cum am spus la sfarsitul retetei.
Mai gasiti pe blog alte trei retete de ciulama: ciulama de pui cu ciuperci, ciulama de pui cu usturoi
si ciulama de ciuperci cu lapte.
Ne trebuie:
3 buc mari de praz (cca 1kg)
4 linguri de ulei
cca 500 ml apa
3 linguri amidon
200 ml smantana lichida pentru gatit
sare, piper
– cantitati pt cca 3 portii –
Cum se face:
Curatam si spalam bine prazul. Eu am lasat din partea verde cam 1/2, restul am aruncat.
Taiem prazul rondele subtiri si il calim in ulei, presaram sare si lasam acoperit cca 5 minute, amestecand
din cand in cand. Adaugam peste praz apa fierbinte si lasam sa fiarba acoperit cca 15-20 minute.
Amestecam amidonul cu 2 linguri de smantana pentru gatit si il adaugam peste praz, apoi punem si restul
de smantana si piper. omogenizam bine si mai lasam sa fiarba cca 5 minunte.
Este delicioasa! Eu pun ceva mai mult piper, imi place aroma.
Puteti adauga in ultimele 5 minute si 1-2 catei de usturoi si marar sau patrunjel verde (optional).
Se poate consuma ca atare cu o salata acrisoara alaturi sau ca garnitura la friptura.
Enjoy!
M-ai omorat cu reteta asta!!! Ce pofta mi-ai facut! :)) Abia astept sa o incerc!
Hihi, sper sa fie pe gustul tau Laura! 😉
Au trecut cateva luni bune si am reusit sa o pregatesc! E fff buna! Cred totusi ca am fiert prea mult prazul si parca mi s-a parut prea mult amidon. O voi reface cu siguranta! 🙂 Abia astept! 🙂
Data viitoare, tii minte si il refaci cu mici modificari. 🙂
Zici ca 3 lg de amidon sunt multe la 1 kg de praz? Mie nu mi s-a parut..
Mi se pare absolut delicios, abia astept sa/l fac !
Cristina, te astept cu impresii 🙂
Este f buna aceasta ciulama. Nu am avut marar, nici patrunjel, am pus putin usturoi, un praf de busuioc si putin fenicul pudra. Foarte gustos si satios. Buuuun!!!
Ma bucur ca ai incercat-o, desi cu alta aroma 🙂
Te mai astept!