ciulama-de-praz

Este prima data cand incerc ciulama de praz si mi-a placut tare mult.

Se face repede si este lejera, acum ca vine caldura poate fi o alegere la indemana.

O puteti prepara si in varianta de post, doar eliminati smantana si neaparat puneti usturoi,

asa cum am spus la sfarsitul retetei.

Mai gasiti pe blog alte trei retete de ciulama: ciulama de pui cu ciuperci, ciulama de pui cu usturoi

si ciulama de ciuperci cu lapte.

Ne trebuie:

3 buc mari de praz (cca 1kg)

4 linguri de ulei

cca 500 ml apa

3 linguri amidon

200 ml smantana lichida pentru gatit

sare, piper

– cantitati pt cca 3 portii –

Cum se face:

Curatam si spalam bine prazul. Eu am lasat din partea verde cam 1/2, restul am aruncat.

Taiem prazul rondele subtiri si il calim in ulei, presaram sare si lasam acoperit cca 5 minute, amestecand

din cand in cand. Adaugam peste praz apa fierbinte si lasam sa fiarba acoperit cca 15-20 minute.

Amestecam amidonul cu 2 linguri de smantana pentru gatit si il adaugam peste praz, apoi punem si restul

de smantana si piper. omogenizam bine si mai lasam sa fiarba cca 5 minunte.

Este delicioasa! Eu pun ceva mai mult piper, imi place aroma.

Puteti adauga in ultimele 5 minute si 1-2 catei de usturoi si marar sau patrunjel verde (optional).

Se poate consuma ca atare cu o salata acrisoara alaturi sau ca garnitura la friptura.

Enjoy!

ciulama-de-praz-1