Ingrediente:
1 kg de ciuperci
4 cepe potrivite
1/2 litru de lapte
2 linguri de faina
2 linguri de smantana (optional)
delikat
piper

Cum se face:
Se spala si se taie ciupercile (eu le-am taiat solzisori potriviti).

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu delikatul.

Dupa cateva minute se adauga ciupercile si se presara piperul.

Se lasa sa se caleasca pe foc pana ceapa si ciupercile sunt fierte.
Daca ciupercile nu isi lasa destula zeama se mai adauga apa.

Cand ciupercile si ceapa sunt aproape gata se adauga laptele din care se opresc cateva linguri pentru a amesteca cu faina.
Se face din lapte si faina o ciulama bine amestecata sa nu se faca cocoloase si se toarna peste
ciuperci amestecand continuu.
Se mai lasa pe foc mic cca 10-15 minute (se pune sub cratita o tablita sa nu se lipeasca) si amestecati din cand in cand.

Inainte sa sting focul eu am pus si 2 linguri de smantana.

Au iesit asa:

Pofta mare!