4 cepe potrivite
1/2 litru de lapte
2 linguri de faina
2 linguri de smantana (optional)
delikat
piper
Cum se face:
Se spala si se taie ciupercile (eu le-am taiat solzisori potriviti).
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu delikatul.
Dupa cateva minute se adauga ciupercile si se presara piperul.
Se lasa sa se caleasca pe foc pana ceapa si ciupercile sunt fierte.
Daca ciupercile nu isi lasa destula zeama se mai adauga apa.
Cand ciupercile si ceapa sunt aproape gata se adauga laptele din care se opresc cateva linguri pentru a amesteca cu faina.
Se face din lapte si faina o ciulama bine amestecata sa nu se faca cocoloase si se toarna peste
ciuperci amestecand continuu.
Se mai lasa pe foc mic cca 10-15 minute (se pune sub cratita o tablita sa nu se lipeasca) si amestecati din cand in cand.
Inainte sa sting focul eu am pus si 2 linguri de smantana.
Au iesit asa:
Pofta mare!
am facut si eu si au iesit super bune. ai retete super. promit sa mai incerc si altele.pupici
Gabriela ma bucur ca ti-au placut! Si mie imi plac f mult.
Te mai astept.
Besitos 🙂
Am facut si eu aceasta ciulama, a iesit foarte buna.
Merge foarte bine langa mamliguta!
eu sam pus si putin usturoi…iese delicios!!
mm da,cred ca a iesit buna si cu usturoi. ca ciulamaua de pui.
Sa o incerci si simpla odata, sa vezi ca se simte aroma ciupercilor discreta f bine 🙂