Pe cat de simpla, pe atat de delicioasa: ciulamaua. Fie ca o incercam in varianta ciulama de pui, fie ciulama de ciuperci,
este la fel de delicioasa. Astazi avem o combinatie intre cele doua: o ciulama de pui cu ciuperci.
Eu am folosit de data asta ciuperci pleurotus, insa puteti folosi la fel de bine si champignon.
Ne trebuie:
1 kg ciuperci pleurotus
500 g pipote (de curcan am folosit eu)
2 cepe mari
2 lg de ulei
500 ml lapte
4 lg amidon
5 catei mari de usturoi
sare, piper
Cum se face:
Spalam bine pipotele si le taiem in 3-4 fiecare. :e fierbem cu cca 300 ml apa cu sare pentru
cca 30-40 minute. In alt vas, calim ceapa tocata marunt in ulei pentru cca 5 minute.
Adaugam ceapa si ciupercile taitate fasii peste pipote (dupa cele 40 minute).
Lasam sa fiarba acoperti cca 15 minute.
Intre timp, amestecam amidonul cu 100 ml lapte rece, punem 400 ml lapte peste ciuperci,
lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam laptele amestecat cu amidon, usturoiul pisat, pipers si lasam
sa fiarba inca 5 minute.
Eu am adaugat si 1/2 lingurita turmeric (care a colorat-o usor in galben).
Cum v-am zis, folosesc turmericul foarte des in utlima vreme…
Buna si aromata. Poate fi servita cu mamaliga sau cu paine prajita. La fel de buna.
Enjoy!
parca ar fi trebuit si niste unt sa fie implicat, niste galbenus de ou frecat cu smantana… 🙂
Tony, sincer nu am auzit de ciulama cu unt sau cu galbenus, dar desigur, o poti face dupa gustul tau 🙂
este perfecta asa cum este!
imi place SI pentru faptul ca este mai usoara cu amidon in comparatie cu ciulamaua clasica cu faina.
si are si usturoi! 🙂
Ma bucur ca iti place 🙂
La noi, in zona Moldovei se face cu smantana si faina, dar trebuie neaparat incercata si asta. Pare delicioasa!
Alexandra, e buuuna si cu smantana 🙂
o reteta clasica, gustoasa!!!
O reteta exceptionala… daca eu un barbat am reusit sa o fac (si sa arata) exact ca a ta! Delicioasa
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Te mai astept!