ciulama de pui cu ciuperci

Pe cat de simpla, pe atat de delicioasa: ciulamaua. Fie ca o incercam in varianta ciulama de pui, fie ciulama de ciuperci,

este la fel de delicioasa. Astazi avem o combinatie intre cele doua: o ciulama de pui cu ciuperci.

Eu am folosit de data asta ciuperci pleurotus, insa puteti folosi la fel de bine si champignon.

Ne trebuie:

1 kg ciuperci pleurotus

500 g pipote (de curcan am folosit eu)

2 cepe mari

2 lg de ulei

500 ml lapte

4 lg amidon

5 catei mari de usturoi

sare, piper

Cum se face:

Spalam bine pipotele si le taiem in 3-4 fiecare. :e fierbem cu cca 300 ml apa cu sare pentru

cca 30-40 minute. In alt vas, calim ceapa tocata marunt in ulei pentru  cca 5 minute.

Adaugam ceapa si ciupercile taitate fasii peste pipote (dupa cele 40 minute).

Lasam sa fiarba acoperti cca 15 minute.

Intre timp, amestecam amidonul cu 100 ml lapte rece, punem 400 ml lapte peste ciuperci,

lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam laptele amestecat cu amidon, usturoiul pisat, pipers si lasam

sa fiarba inca 5 minute.

Eu am adaugat si 1/2 lingurita turmeric (care a colorat-o usor in galben).

Cum v-am zis, folosesc turmericul foarte des in utlima vreme…

Buna si aromata. Poate fi servita cu mamaliga sau cu paine prajita. La fel de buna.

Enjoy!

ciulama de pui cu ciuperci 1