3-4 linguri de faina
aprox 1 cana de lapte
3-4 linguri de smantana (optional)
usturoi
ulei
sare
piper
(cantitatile le stabiliti in functie de cate portii vreti sa faceti)
Cum se face:
Calim cca 10 minute puiul pe ambele parti,
Apoi turnam laptele cate putin sa obtinem o pasta uniforma si fara cocoloase
si lasam putin sa fiarba.
Daca nu este suficienta o cana de lapte puneti mai mult sau completati cu apa.
Adaugam smantana si puiul si mai lasam sa fiarba cca 10-15 minute
(cu capac si amestecand des sa nu se lipeasca).
Potrivim de sare si piper, adaugam usturoiul pisat si mai fierbem 1-2 minute.
Se serveste cu mamaliguta.
Buuuna de tot! Daca e cald afara merge biiine cu bere.
ce bine arata am sa fac si eu maine felicitari pt.blogg
multumesc frumos! 🙂
Sper sa-ti placa, noua ne place mult! Sa revii cu impresii…
Delicios, Edith, cred ca are un gust extraordinar, mi-e o poftaa.. 🙂
Iulia, e buna rau!! 🙂
Edith, deci da. O sa incerc si asa ciulamaua caci mi se pare faina 🙂
Bunny draga mea, n-o sa-ti para rau! 🙂
Una dintre mancarurile mele preferate…ce pofta mi-ai facut!
De mult nu am facut ,mi-ai dat o idee buna pentru maine.
Duminica placuta! Te pup,
Ma bucur ca ti-am dat idei, Nicoleta! 🙂 E taare buna, intr-adevar.
Edith, ce pofta mi-ai facut!!!!!!!!!!
@Mirela: atunci e bine 😛
TREBUIE sa o fac si eu!
Georgiana, fa-o ca e buna rau! 🙂
Am facut si eu reteta asta. E super, o recomand!
E bunaa bunaaa.
Te pup Edith!
Ma bucur ca ti-a placut, Ioana! 🙂
Edith vreau sa-ti spun k e ai cele mai tari retete…am sa incerc multe dintre ele!Am o rugaminte la tine:am mancat undeva p la piatra neamt un fel de mankre kre se numea piept de pui in patru branzeturi,arata cam ca ciulamaua ta de pui…era pieptul de pui inecat in sosul acela d branzeturi…am kutat p net reteta si nu am gasit-o…e f f f bun…poate ai tu idee cum se face.te poop
Draga anonima, iti multumesc pt cuvintele frumoase!
Din pacate nu am idee despre ce reteta vorbesti.. 🙁 Imi pare rau.
Sper sa gasesti aici alte retete pe placul tau 😉
buna..sunt Dana …de mult timp ma uit pe site-ul tau si am luat retete de aici,iar sotului meu i-au placut f mult./..am facut si torturi,prajituri si chiar mancare…ies toate delicoase si am recomandat si altor prietene sa se inspire,pt mancare,din blogul tau…chiar de curand am facut tortul cu mandarine,dar in loc de mandarine am pus piersici si a iesit f deliciosss..felicitari si spor in continuare la tot..
o mancare favorita servita des in copilarie.a iesit delicioasa.
super …
edith , esti o minunata ..
esti sursa mea de inspiratie …
am facut de toate , de la aperitive la fel de fel de mincaruri si dulciuri si …
AM FOST EXTREM DE APRECIATA INCEPIND DE LA SOTUL MEU , COPIII SI COLEGELE DE SERVICI..
EVIDENT CA LE-AM SPUS CA M-AM INSPIRAT DE PE BLOGUL TAU ..
MULTUMESC CA EXISTI ..
TE SARUT .. CLAUDIA
Claudia, scuze, mi-a scapat mesajul tau 🙁
Ma bucur mult ca ti-a placut ciulamaua 🙂
Te mai astept cu drag sa te inspiri si iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase 🙂
bunaaaaaaaaaaaaa rauuuuuuuuuuuuuuuu
pot folosi putin gris in loc de faina?
Nu poti folosi gris. Eventual poti folosi amidon.
Cea mai cinstita retetade ciulama gasita pe net .
Marius, ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
Asa o face mama (de alfel cam toate retetele clasice le fac si eu exact cum le face ea, ca asa imi plac – si asa vi le arat si voua). 🙂
Te mai astept!
Multumesc mult pt reteta! Foarte bună! Fiind mai multă, cum o reîncălzim în afară de Bain-Marie?
Cu placere! Ma bucur ca ti-a placut. 🙂
Eu o incalzesc la foc mic, amestecand des. Daca e nevoie adaug 2-3 linguri de apa 🙂