2-3 cepe
1 cartof
3 oua
marar si patrunjel verde
3-4 catei de usturoi mari
2 felii de paine (optional)
sare, piper
2-3 lg legume deshidratate (de la plafar)Cum se face:
Se da carnea prin masina impreuna cu cepa, cartoful, feliile de paine inmuiate in apa si stoarse bine.
Peste amestecul obtinut mai sus se pun ouale (eu am pus 2, dar recomand 3), marul si patrunjelul tocate marunt, usturoiul stors (sau pisat), sare piper dupa gust.
Eu am pus si 2-3 lg de legume deshidratate.
Apoi se pune o cana de apa (sau daca ati pus carne mai multa, puneti mai multa apa) si se amesteca bine.
Eu am avut carne cumparata care mai lasa si ea apa asa ca am pus doar o cana de apa.
Se pune putin ulei intr-o tava ptr cuptor, ungeti si peretii tavii, puneti pasta si o intindeti ca pe un blat, apoi puneti la cuptor la foc mic.
Se tine cca o ora sau pana scade toata apa si deasupra se rumeneste frumos.
Dupa ce se raceste taiati patratele. Deci nu vor fi rotunde, dar sunt fff bune.
Eu am avut o tavita mai mica.
De preferat este sa iasa mai subtire decat a mea, voi nu faceti asa, stratul nu tb sa fie cat tava,
ca la mine!! Data viitoare pun intr-o tava mai mare…
Este o reteta recomandata celor care nu au timp sa stea langa tigaie sa faca chiftelele
(sau nu le place ca si mie!!) si au avantajul ca pot fi mancate si de copii mici.
Si ies bune-bune!
varianta asta e interesanta edith.scap asa de fum in bucatarie si de prajeala.o voi incerca dupa ce vin din concediu.
da, e o idee f buna. Eu nu faceam prajite (desi imi plac) din cauza mirosului…
concediu placut! 🙂
Ma bucur nespus ca …am descoperit blogul tau! Te admir pentru tot ceea ce faci…e super!Ca sa nu mai vorbesc de muzica si de celelalte sectiuni,care ma incanta!…azi,am avut bucuria sa il vad pe Osho-pe care il iubesc si citesc tot ce apare-…
Succes in continuare si sper ca nu te superi ca am daugat linkul de la blogul tau in…favorite!
O floare virtuala pentru o persoana deosebita!
Buna Simona si bine ai venit!
Iti multumesc pt cuvintele frumoase, esti foarte draguta.
Chiar ma bucur ca blogul meu este acum printre favoritele tale si te mai astept.
Multumesc pentru floricica 🙂
O zi frumoasa!
Geniala idee! Eu le-am tat forma de chiftele. Nu numai ca s-a mai topit din grasimea din ele dar sunt mai moi, mai aspectuoase si parca…altceva fata de chiftelele prajite.
Oricum am declarat razboi chiftelelor prajite!
NUMAI BINE!
Buna!
In primul rand super felicitari ptr tot ce faci!
As vrea sa te intreb cum se comporta chiftelutele daca sunt prepatare cu o zi inainte de servire (si reincalzite).
Numai bine si tine-o tot asa!
Aveira, sper ca nu vine prea tarziu raspunsul meu.
Eu zic ca le poti face cu o zi inainte, mie imi plac mai mult chiftelele a doua zi 🙂
Sper sa iti placa! Nu uita sa faci in tava putin mai mare (a mea a fost de cca 20×30 cm) ca sa iti iasa putin mai plate, de 1,5-2 cm ar fi ideal 🙂
Buna Edith azi o sa pregatesc chiftelele in varianta asta iti ia mult mai putin timp e o idee exceptionala,te vizitez des imi plac retetele tale,pozeles irezistibile!!!!!!!!!!!
Any, sper ca ti-au placut 🙂
Ma bucur ca iti plac retetele mele.
Te mai astept!
Ma ”termini” tu cu retetele tale! In sfarsit am gasit un blog culinar care sa ma reprezinte!Toate cele bune iti doresc!
hihi, ma bucur tare! Te astept cu drag cu impresii cand incerci ceva 😉
Am facut reteta asta de multe ori si sunt fan declarat!!
Roxana, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Am incercat reteta, e super simplu de facut si rezolvi problema mizeriei si fumului. O singura remarca as face, am pus o cana de apa asa cum scria in reteta, insa a iesit cam zemoasa. Cred ca pentru cuptorul electric se preteaza ceva mai putina apa.
Se poate, sau pun astia mai multa apa in carnea tocata decat puneau acum 7 ani, ca iese la apa din ea cand o calesti pentru paste de exemplu… Eu am incercat-o pe vremea cand aveam cuptor pe gaz.
Acum fac chiftelute la cuptor asa: https://www.edithskitchen.ro/chiftelute-de-pui-la-cuptor/
Si inca doua idei delicioase: https://www.edithskitchen.ro/chiftelute-de-orez-cu-ton/
https://www.edithskitchen.ro/chiftelute-de-somon/