IMGP8880 1 - "CHIFTELUTE" LA CUPTOR
Ne trebuie:
1 Kg carne tocata (cantitate variabila)
2-3 cepe
1 cartof
3 oua
marar si patrunjel verde
3-4 catei de usturoi mari
2 felii de paine (optional)
sare, piper
2-3 lg legume deshidratate (de la plafar)Cum se face:
Se da carnea prin masina impreuna cu cepa, cartoful, feliile de paine inmuiate in apa si stoarse bine.
Peste amestecul obtinut mai sus se pun ouale (eu am pus 2, dar recomand 3), marul si patrunjelul tocate marunt, usturoiul stors (sau pisat), sare piper dupa gust.
Eu am pus si 2-3 lg de legume deshidratate.

IMGP8828 1 - "CHIFTELUTE" LA CUPTOR

Apoi se pune o cana de apa (sau daca ati pus carne mai multa, puneti mai multa apa) si se amesteca bine.
Eu am avut carne cumparata care mai lasa si ea apa asa ca am pus doar o cana de apa.
Se pune putin ulei intr-o tava ptr cuptor, ungeti si peretii tavii, puneti pasta si o intindeti ca pe un blat, apoi puneti la cuptor la foc mic.

IMGP8834 1 - "CHIFTELUTE" LA CUPTOR

Se tine cca o ora sau pana scade toata apa si deasupra se rumeneste frumos.
Dupa ce se raceste taiati patratele. Deci nu vor fi rotunde, dar sunt fff bune.
Eu am avut o tavita mai mica.
De preferat este sa iasa mai subtire decat a mea, voi nu faceti asa, stratul nu tb sa fie cat tava,
ca la mine!! happyno 1 - "CHIFTELUTE" LA CUPTOR Data viitoare pun intr-o tava mai mare…

Este o reteta recomandata celor care nu au timp sa stea langa tigaie sa faca chiftelele
(sau nu le place ca si mie!!) si au avantajul ca pot fi mancate si de copii mici.

Si ies bune-bune!

IMGP8870 1 - "CHIFTELUTE" LA CUPTOR