chiftelute-de-somon-1

Imi plac chiftelutele de orice fel, in special cele prajite. Nu prea-mi place sa le fac din cauza mirosului care

ramane in urma prajirii lor. Cum nu prea fac des chiftelute prajite, ieri am avut pofta

de chiftelute de peste si am ales sa fac chiftelute de somon.

Le-am servit pe un pat de salata asortata si avocado cu un ingredient special,

si anume vinegreta cu mustar Maille. Sunt absolut delicioase! Musai sa le incercati!

 Ne trebuie:

400 g file de somon (fara piele)

zeama de la 1/2 lamaie

5 lg pesmet

1 lg faina

1/2 ardei gras

1/2 ceapa

2 oua

1/3 legatura de patrunjel

2 lg cu varf de mustar Maille Dijon Originale

sare, piper

Pentru vinegreta:

5-6 lg de otet

2 lg mustar Maille au Miel

2 lg miere

3-4 lg ulei

– cantitati pentru 13 bucati –

————————————————————————————-

La chiftelute am folosit mustarul Dijon Orginal, iar pentru vinegreta am folosit mustarul cu miere – au Miel,

delicioase, ambele de la Maille, una dintre cele mai apreciate marci de mustar.

mustar-maille

————————————————————————————-

 Cum se fac:

Punem la fiert cca 400 ml apa in care stoarcem lamaia. Cand incepe sa fiarba, punem

somonul, acoperim si lasam sa fiarba cca 6-8 minute.

Scoatem pestele din apa si il lasam sa se racoreasca.

Intre timp, tocam foarte marunt ceapa si ardeiul gras.

Intr-un bol incapator, amestecam pesmetul cu faina, sarea, piperul, ceapa, ardeiul, patrunjelul.

Omogenizam bine. Adaugam pestele (pe care il maruntim cu mana), mustarul si ouale.

Untitled-1

Omogenizam bine compozitia. Cu mainile usor umede formam chftelutele, rotunde, cam de marimea unei

caise medii, strangand bine compozitia in mana, pentru a o compacta.

Apoi le aplatizam cu grija (au tendinta de a se sfarama). Procedam asa cu totata compozitia.

chiftelute-neprajite

Punem intr-o tigaie antiaderenta 3-4 lg de ulei, il lasam sa se incinga bine si punem 4-6 chiftelulte.

Lasam cca 3-4 minute pe o parte, le intoarcem si mai lasam inca 3 minute, pana se rumenesc frumos.

Procedam asa la fiecare transa de chiftele, adaugam ulei in tigaie, il lasam sa se incinga bine…

Sevim chiftelutele pe pat de salata (eu am avut salata asortata si avocado), musai insotite

de o vinegreta gustoasa preparata astfel:

Amestecam mustarul cu otet, ulei  si miere.

Eu am folosit mustarul Maille cu miere si am pus doar o lingurita de miere in plus (pentru ca imi plac salatele mai dulci).

Foarte, foarte, foarte bune!

Enjoy!

chiftelute-de-somon