Imi plac chiftelutele de orice fel, in special cele prajite. Nu prea-mi place sa le fac din cauza mirosului care
ramane in urma prajirii lor. Cum nu prea fac des chiftelute prajite, ieri am avut pofta
de chiftelute de peste si am ales sa fac chiftelute de somon.
Le-am servit pe un pat de salata asortata si avocado cu un ingredient special,
si anume vinegreta cu mustar Maille. Sunt absolut delicioase! Musai sa le incercati!
Ne trebuie:
400 g file de somon (fara piele)
zeama de la 1/2 lamaie
5 lg pesmet
1 lg faina
1/2 ardei gras
1/2 ceapa
2 oua
1/3 legatura de patrunjel
2 lg cu varf de mustar Maille Dijon Originale
sare, piper
Pentru vinegreta:
5-6 lg de otet
2 lg mustar Maille au Miel
2 lg miere
3-4 lg ulei
– cantitati pentru 13 bucati –
————————————————————————————-
La chiftelute am folosit mustarul Dijon Orginal, iar pentru vinegreta am folosit mustarul cu miere – au Miel,
delicioase, ambele de la Maille, una dintre cele mai apreciate marci de mustar.
————————————————————————————-
Cum se fac:
Punem la fiert cca 400 ml apa in care stoarcem lamaia. Cand incepe sa fiarba, punem
somonul, acoperim si lasam sa fiarba cca 6-8 minute.
Scoatem pestele din apa si il lasam sa se racoreasca.
Intre timp, tocam foarte marunt ceapa si ardeiul gras.
Intr-un bol incapator, amestecam pesmetul cu faina, sarea, piperul, ceapa, ardeiul, patrunjelul.
Omogenizam bine. Adaugam pestele (pe care il maruntim cu mana), mustarul si ouale.
Omogenizam bine compozitia. Cu mainile usor umede formam chftelutele, rotunde, cam de marimea unei
caise medii, strangand bine compozitia in mana, pentru a o compacta.
Apoi le aplatizam cu grija (au tendinta de a se sfarama). Procedam asa cu totata compozitia.
Punem intr-o tigaie antiaderenta 3-4 lg de ulei, il lasam sa se incinga bine si punem 4-6 chiftelulte.
Lasam cca 3-4 minute pe o parte, le intoarcem si mai lasam inca 3 minute, pana se rumenesc frumos.
Procedam asa la fiecare transa de chiftele, adaugam ulei in tigaie, il lasam sa se incinga bine…
Sevim chiftelutele pe pat de salata (eu am avut salata asortata si avocado), musai insotite
de o vinegreta gustoasa preparata astfel:
Amestecam mustarul cu otet, ulei si miere.
Eu am folosit mustarul Maille cu miere si am pus doar o lingurita de miere in plus (pentru ca imi plac salatele mai dulci).
Foarte, foarte, foarte bune!
Enjoy!
Draga Edith, chiftelutele tale arata bestial! 🙂 (ca de obicei, as putea spune :)))
Iti multumim pentru reteta! Un weekend frumos iti doresc!
Anca
Arata minunat, Edith si cred ca-s pe gustul meu. De incercat ;). Weekend frumos. :*
de revistaaaa 🙂 Interesant mustarul asta..
Notata pentru weekend. Aveam niste file de somon in congelator. Multzam, Edith, abia astept s-o savurez 🙂
Am facut aseara, pentru pranzul de la serviciu. Foarte bune! Chiar m au surprins cu gustul lor. Le-am facut la cuptor pe hartie de copt. In plus, am adaugat marar si sos worcester. Au mers foarte bine cu avocado, intr-o chifla integrala cu seminte. Pentru mine, am pus si ardei jalapenos in chifla. Sotiei nu i-am pus jalapenos 🙂
Blu, suna tare bine combinatiile facute de tine! Ma bucur ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂
Ma bucur ca va plac, va astept cu impresii daca le incercati 🙂
Excelente! Le am incercat acum ceva tp… dar ma gandeam eu asa, nu am putea sa le facem si in varianta Dukan?
Ala,ar merge si in varianta dukan.. in loc de pesemet sa pui tarate de ovaz macinate..
Dar daca nu le prajesti in tigaia unsa cu putin ulei, nu vor fi la fel de savuroase. Acum… daca folosesti 1-2 lg de ulei pentru toate, n-o fi foc, ca nu le mananci pe toate intr-o zi 🙂
Edith, am incercat reteta si este grozava!!!
Multumesc
ma bucur ca ti-au placut 🙂
chiftelutele de somon…o minunatie..cele mai bune…ii plac si fetitei mele tare mult..minunate,spre deosebire de cele de ciuperci,care n-au fost chiar pe placul meu!..
Ma bucur ca astea ti-au placut 🙂
Da, e chestiune de gusturi la mancare 🙂