Chiftelutele din piept de pui sunt delicioase si au avantajul ca sunt mai usoare.
Facute la cuptor, nefiind prajite pot fi mancate si de catre copii mai mici.
In plus, pot fi si un aperitiv ideal pentru mesele festive.
Ne trebuie:
cca 500 g piept de pui
2 cepe
5-6 catei de usturoi mari
1 ardei (optional)
2 oua
2 felii mari de paine
marar si patrunjel
sare, piper
cca 500 g piept de pui
2 cepe
5-6 catei de usturoi mari
1 ardei (optional)
2 oua
2 felii mari de paine
marar si patrunjel
sare, piper
Cum se fac:
Se dau prin masina de tocat: pieptul de pui, ceapa, ardeiul si painea
(neinmuiata am pus-o eu pentru ca compozitia sa nu fie prea apoasa).
Amestecul rezultat se amesteca cu ouale, usturoiul pisat, verdeata, sare si piper.Se fac bilute potrivite care se pun in tava pe hartie de copt
Se dau prin masina de tocat: pieptul de pui, ceapa, ardeiul si painea
(neinmuiata am pus-o eu pentru ca compozitia sa nu fie prea apoasa).
Amestecul rezultat se amesteca cu ouale, usturoiul pisat, verdeata, sare si piper.Se fac bilute potrivite care se pun in tava pe hartie de copt
si se dau la cuptorul incins pentru cca 40-50 minute.
Daca cuptorul vostru nu rumeneste prea bine deasupra (asa cum se intampla la al meu),
puteti unge cu o pensula cu ulei fiecare chifteluta,
cu 10-15 minte inainte de a le scoate din cuptor.
Asa aratau facute:
Buune bune.
Edith,te rog ,imi poti spune daca chiftelutele le pot consuma de pe o zi pe alta?
Sambata am petrecere si le-as face de maine.
multumesc mult pt un eventual raspuns!
Dana, sigur ca le poti tine chiar si 2 zile la frigider, la fal ca si chiftelutele prajite in ulei.
Spor la treaba ca ai nevoie!
Si te mai astept! 🙂
multumesc mult! esti tare draguta!
Cu multa placere! (Dana cred, nu?)
Wow ..foarte bune, mi-ai facut o poftaaaa, arata foarte bine, mie imi plac chiftelutele de orice fel da astea tra sa fie tare bune. 🙂 Acu.. iti propun eu sa ma infiezi, poate mai am sansa sa ajung si eu la o asa super chifteluta, daca mai ai… 🙂
Draga Edith pe langa ca esti draguta si amabila mai esti si foarte harnica,ne uimesti cu retetele tale,eu mi-am propus sa le fac pe toate de pe blogul tau dar stau mai rau cu timpul,dar incet ,incet le fac eu…..maine am sa fac chiftelutele,pt ca sambata am musafiri,sper ca o sa le placa ca tie ti-au iesit foarte frumoase chiftelutele.
m-ai bagat la program. acu tre sa fac si chiftelute d-astea, prea arata bine la tine.pffff…:)
Mmmmm ce delicioase !!!
@Iulia: si mie imi plac chiftelele in general. Astea desi nu sunt la fel de savuroase ca cele prajite sunt bune si asa si plus de asta muult mai sanatoase. Hai sa ne hotaram odata care pe care ne infiem si sa ne punem pe mancat :))
@Mary: esti tu dragutza, dar nu sunt chiar asa harnica… Insa trebuie sa mai si mancam, nu? 😛 Sper sa ajungi sa incerci cat mai multe retete (daca asta ti-ai propus) si sa iti placa toate! 🙂
@portray: hi hi, nu asta mi-a fost intentia, soryyyy 😛 Sper sa-ti placa.
@Sabina: da, sunt bunutze si sanatoase.
super bune chiftelutele facute asa..sunt niste aperitive tare gustoase si se pot combina cu diverse legume…
ps. cand ai timp treci pe la mine , te asteapta un mic premiu..
te pup 🙂
Edith, de mult voiam sa-i fac fetitei mele de 1 an si jumatate chiftele si ezitam, pentru ca nu ii dau inca prajeli. Ideea cu chiftelutele la cuptor e geniala. Sper sa-mi fac timp cat de curand sa o incerc. Apropos, tu cat timp petreci in bucatarie? 🙂
Mona, acush ma duc sa vaaad.. Merci frumos! Te pup!
Raluca,sper sa placa micutei tale chiftelutele astea. Sa stii ca nu prea am timp, in special in week-end gatesc cate 2-3 feluri de mancare.. 🙂
Trebuie sa le patrunda ca de rumenit la suprafata le rumeneste…
O zi minunata iti doresc
James, in 40-50 de minute are timp sa le patrunda. Problema la aragazul meu e ca rumeneste cam mult jos si deloc sus. Si m-am gandit ca problema asta o pot avea si alte persoane…
O zi frumoasa si tie!
Dacă cuptorul tău arde produsele dedesupt, pune o folie de aluminiu în două jos, pe baza lui. Eu așa am făcut și merge. Am încercat chiftele la cuptor, și cu tocatura de alte cărnuri dar nu știu ce greșesc🤔 căci îmi zămuiesc chifteluțele mereu. Îmi ies din pepeni de ciudă 😡😡😡.Astfel pățesc și cu ruladele cu tocatură. Succes în ale gatitului și ms pt rețete.
Ida, multumesc pentru sfat, insa evit sa folosesc folie de aluminiu in cuptor intrucat degaja substante toxice in cuptor ce pot fi absorbite in mancare. Intre timp, am schimbat cuptorul si s-a rezolvat problema. Insa, o solutie pentru a nu arde la baza ar fi sa pui un vas mic cu apa, jos de tot in cuptor cand coci ceva. 🙂
In legatura cu apa excesiva lasata de carne, este posibil ca ea (carnea) sa fie din ce in ce mai mult imbibata de apa de catre comercianti.
Eu fac chiftelute la cuptor dandu-le forma exact de chiftea, le dau prin faina si pun putin ulei deasupra fiecareia. Ies f bune 🙂
Edith,acum ma apuc de ele! iti spun cum mi-au iesit!
Ai un alt premiulet :-))
Dana, n-ai mia revenit.. sper ca ti-au placut 🙂
Kris, acum ma duc sa vad. Multumesc muuult!
Minunate!!! si mult mai sanatoase decat cele prajite in ulei:)
Felicitari Edith, pozele sunt super ca de fiecare data
Multumesc frumos, Lory, esti o draguta!:)
Buna!
n-am mai dat pe aici pt ca dupa o petrecere de pomina,la care chiftelutele tale au fost foarte apreciate ,sotul a cazut la pat cu febra 39 ,copila e virusata si are si conjunctivita si eu alerg de la unul la altul.asta e!
So! iti multumesc tare mult pentru reteta ! chiftelutele au fost minunate si s-au terminat rapid.
acum caut printre retetele tale o reteta de briose .
te pup si iti urmaresc blogul cu mare interes!
Dana sa se faca bine puiutza ta si sotul, iar tie iti doresc sa fii tare si sa ii doftoricesit bine bine 🙂
Ma bucur ca v-au placut chiftelutele.
In ceea ce priveste briosele.. nu am decat o reteta: “briose de ciocolata”. Sunt tare bune. Eu le-am facut si in forma de tort (ca sa nu mai migal la ele..). Le gasesti si ca “prajitura nesquik”.
Sper sa-ti placa! Te pup si te mai astept!
Super gustoase chiftelutele! Am sa incerc si eu reteta!
Silvia, sunt foarte bune! 🙂
Foarte interesante chiftelutele tale, cred ca sunt de o mie de ori mai bune ca cele facute de noi majoritatea in ulei, o idee excelenta,felicitari.
Vicky, nu stiu daca sunt mai bune, dar cu siguranta sunt mai snatoase.
Ca stii tu ca toate chestiile prajite sunt buune din pacate 😛
Ma bucur ca iti plac, te mai astept!
Arata foarte bine chiftelutele. Felicitari Edith!Am descoperit blog-ul tau acum putin timp si vreau sa iti spun ca imi place tare mult.Retele sunt grozave!
Multumesc frumos, ma bucur ca-ti plac retetele mele. Te astept cu impresii daca incerci ceva.
edith abia astept sa fac reteta ta imi lasa gura apa.Ideea este ca eu la cuptor am cu grade incepand de la 50 de grade pana la 275 grade,la cate grade sa setez cuptorul?Cred ca in prealabil se lasa 10-15 minute cupatorul la incalzit.Felicitari ai un blog minunat
Incingi la cca 180-200 de grade. Cuptorul trebuie sa fie incins indiferent ce faci la cuptor (la prajituri e obligatoriu pt a creste iar la restul preparatelor sa le grabeasca coacerea).
Merci si te mai astept! 🙂
Buna, vroiam doar sa-ti spun ca am inceput si eu sa fac chiftelutele tale si sunt un succes cu familia mea. cateodata inlocuiesc carnea de pui cu curcan si adaug si ciuperci proaspete, sunte delicioase. multumesc inca o data de reteta!
Camelia, ma bucur ca va plac 🙂
Te mai astept sa te insipiri!
Astazi le-am facut,au iesit f bune, cred ca voi renunta la cele prajite in ulei 🙂 Maine voi incerca o pizza fara aluat cu sunca..hmmm..abia astept 🙂 Multumim pt retete asa bune si usor de facut!!!
ma bucur ca ti-au placut. Mie tot cele prajite parca imi plac mai mult :)))
Sper sa iti placa si pizza. Te mai astept!
cred ca in urma cu un an am aflat si eu de reteta asta, si de atunci numai asa le fac! Bune rau,!!!