Astazi avem chiftelute de orez cu ton. Cele mai bune chiftelute mancate de mine in ultma vreme.
Scuzati decorul cu specific de iarna, dar le-am fotografiat in preajma sarbatorilor,
chiftelutele facand parte din meniul nostru de revelion.
Ce sa va zic despre ele? Ca sunt foaaarte gustoase, ca nu te mai opresti din mancat,
ca putin picante mi se par si mai bune, ca sunt bune si pentru copilasi (minus picantul).
V-am convins sa le incercati? 🙂
Ne trebuie:
un bol potrivit de orez fiert
2 conserve de ton Sun Food
4 catei de usturoi
1/2 legatura patrunjel
2+2 linguri de pesmet
1 lingura de faina
3 linguri ulei de masline
1 lingurita pasta de ardei iute (optional)
sare, piper
– cantitati pentru cca 50 de bucati –
Am folosit conserve de ton bucati in ulei vegetal de la Sun Food, 100% conserve sanatoase,
pe care vi le recomand cu drag, cu bucati delicioase si mari de ton.
L-am preferat pe cel in ulei vegetal in aceasta reteta pentru ca este mai savuros.
Cum se fac:
Folositi orez pentru sarmale, din cel cu bobul rotund, nu din cel pentru mancarea asiatica.
Amestecam intr-un bol incapator: orezul fiert, tonul din conserva, usturoiul pisat,
patrunjelul tocat marunt, 2 linguri pesmet, faina, pasta de ardei iute, sare, piper.
Daca folositi ton in ulei, il scurgem de ulei (partial) si nu mai adaugam uleiul de masline in compozitie.
Pastram uleiul din conserva pentru a-l pune peste chiftelute in tava.
Omogenizam bine compozitia si gustam sa o potrivim de sare/iute.
Atentie, amestecul este foaaarte gustos, cand il gustati riscati sa il imputinati, cum era sa fac eu..
Formam chiftelute de marimea potrivita si le dam prin cele 2 linguri de pesmet ramase (puteti sari peste operatiunea asta).
Punem chiftelutele pe hartie de copt in tava de la aragaz si punem peste fiecare chifteluta cate
1 lingurita din uleiul din conserva de ton.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 25 minute.
Sunt bune si calde dar mai ales reci! Le puteti consuma ca atare, sau langa o salata delicioasa.
Enjoy!
M-ai terminat cu chiftelutele astea!! Le fac in weekend! 😛
Merciiiii!
Diana, sunt tare bune. Te astept sa-mi spui 😉
Le-am pus pe lista pt.meniul de Buna Vestire. Ce bine ca nu au ou! Abia astept sa le fac!
Sunt tare bune, Ionela! 🙂
Le-am facut ieri! Atat de buuuune! multumesc, Edith pentru reteta! S-au mancat dintr-o suflare!
PS. De ceva vreme nu mai primesc postarile tale pe facebook.. 🙁 Si atunci intru pe blog sau iti caut pagina sa vad ce ai mai postat. De ce oare?
Silvia, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Stiu cum este cu facebook-ul. Ne omoara 🙁 Cum procedezi tu cred ca ramane singura solutie pentru a-mi vedea postarile. Fie intri direct pe pagina de facebook si vezi ce postez, fie intri direct pe blog 🙂
Te mai astept!
Bune rau! Le-am facut de doua ori pana acum! Super, super, super! 🙂
Corina, ma bucur ca ti-au placut! 🙂
Foarte foarte bune! Le declar cele mai bune chiftelute, si eu chiar am incercat diverse retete! Multmesc foarte mult pentru reteta!
Anca, ma bucur tare-tare ca le-ai declarat cele mai bune chiftelute! Si eu am zis la fel 🙂
Te mai astept!
Vreau sa spun ca mi se par foarte imbietoare…chiar daca mie personal nu imi place pestele,chiftelutele astea parca ma imbie sa le incec…mai ales ca nu sunt prajite ci coapte la cuptor .
Elena, poti face doar 1/2 de portie, daca nu iti place pestele. Sper sa iti placa totusi chiftelutele. Te astept sa-mi spui 🙂
Sunt minunate,foarte gustoase. ♡♡♡
Teo, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Buna! Incerc si eu astazi reteta ,dar am o dilema cu orezul: il pun intreg sau pasat ?
orezul se pune fiert, cum scrie in reteta. Nu se paseaza.
Din pacate pentru mine au fost prea bune. Le-au mancat invitatii pe toate, iar eu am ramas fara 🙁
Mari, nu-i bai, mai faci o tura 😉
Ma bucur ca v-au placut! 🙂
Multumesc pentru raspuns, am vazut si eu cand le-am modelat.
Sunt foarte bune!!!
ma bucur ca ti-au placut 🙂
Le am incerat si eu, au iesit foartee bune. Jumatate le am dat prin susan, iar data viitoare o sa le incerc si cu porumb 🙂
Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Cum cu porumb? in loc de orez? Ar trebui maruntit in robotul de bucatarie sa fie mai pastos sa faca aderenta chiftelutele..
O sa adaug si porumb fin conserva in amestec 🙂 . Imi place mult salata de ton cu orez si porumb ;probabil si chiftelutele ar fi bune .
Interesant. Sa-mi spui si mie cum au iesit. Sunt curioasa daca nu se sfarama… 🙂
Excelente!!! Le-am pregatit fiind invitati la niste prieteni, si s-au topit repede!!! (Am incercat deja multe retete de pe pagina ta, Edith, si stiu ca nu-mi iau nici un risc sa fac ceva nou cand avem/ suntem invitati; retete relativ simple si delicioase, fara exceptie! admirabil!)
Ma bucur tare ca-s pe placul tau retetele mele, Irina.
Te mai astept cu drag sa te inspiri! 🙂
Fara oua ?
fara
Poti sa.mi spui cantitatea de orez?!
Nu am cantarit orezul, nu e atat de important. Fiert, a fost un bol mediu.
Sper sa nu te superi, dar cred ca ar trebui sa folosesti niste unitati mai precise de masura.Urmand reteta asta atat de relativa mi-au iesit niste turtite flescaite. Poate daca as fi folosit ou nu s-ar fi intamplat asta. Am cautat pe siteuri straine retete de tuna and rice balls si toate folosesc ou (si branza). Doar cu o lingura de faina si 2 de pesmet trebuie sa ai noroc sa ti se lege chiftelele din reteta asta.
Alex, nu ma supar. Insa esti primul care le incearca si nu ii ies, banuiesc ca vezi asta… Eu una le-am facut de nenumarate ori.
Orezul tau a fost apos dupa fierbere? Trebuie sa fie legat, tare. Nu ies nicidecum flescaite, nu trebuie ou.
Poti incerca o reteta cu ou si branza, nu te retine nimeni 🙂
Buna Edith. Acum verificam sa vad daca ti-am scris impresile mele pentru reteta aceasta. Vad ca nu, asa ca trebuie neparat sa confirm EXCELENTA retetei. E SUPER, SUPER,SUPER. Am facut chiftele de mai mult ori si e toata lumea incantata. O singura data am avut peobleme cu legarea cand am incercat sa le fac la servici cu niste orez foarte apos de catering, dar pana la urma le-am legat cu ceva mai mult pesmet, dar s-au mancat foarte repede si asa mai pitoase. Multumim inca o data si pentru aceasta reteta. Sfarsit de saptamana placut. Te pup de la Arad !
Ane, ma bucur tare ca ti-au placut chiftelultele.
Asa este, e important orezul, sa fie din cel clasic, nu din cel care nu se lipeste sau prea apos.
Le-am facut astazi. A iesit super. Jumatate din compozitie a trebuit sa o fac bilute, sa o dau prin pesmet si am pus-o in tava la congelator pentru alta data. Iar zilele trecute am facut paine africana. Multumim ca impartasesti cu noi putina fericire.
Daniela, ce idee buna cu congelatul! Chiar maine voi posta o alta reteta de chiftelute cu orez. Sper sa le incerci si pe acelea 🙂
Ma bucur tare ca iti plac retetele mele si te mai astept cu drag sa te inspiri 🙂
Doar ce le-am scos din cuptor si sunt absolut delicioaseee!
Recomand 🙂 Yummy!
Georgiana, ma bucur tare ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂
Te mai astept!
Am facut si eu astazi chiftelutele si au iesit minunate. Am ramas placut surprinsa de simplitatea retetei si de gustul extraordinar. Felicitari si multumesc pentru reteta!
Larisa, ma bucur tare ca ti-au placut. 🙂
Te mai astept!
Am facut si mi-au placut. Multumim de reteta!
Monica, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Te mai astept.