Imi place varza murata pregatita in orice fel, in sarmale de post sau cu carne, in varianta calita cu carne sau fara

sau pur si simplu salata cu ulei si piper.

Astazi va arat o varianta de post delicioasa, varza murata cu orez si ceapa calita.

Daca nu ati mancat niciodata, e musai sa o incercati 🙂 Este tare buna, noua ne place mult.

Ne trebuie:

3 cepe mari

cca 100 ml ulei

150 g orez

1 varza murata mare

o conserva de rosii decojite Sun Food

piper

Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,

pe care le am mereu la indeamana.

Cum se face:

Intr-o cratita (de preferat antiaderenta), calim ceapa tocata marunt, in ulei, pana devine sticloasa, apoi adaugam orezul

si il calim si pe el vreo 5 minute, amestecand des.

Adaugam apoi varza tocata marunt (ca sa nu trebuiasca fiarta foarte mult), rosiile pasate cu

blenderul vertical (le puteti lasa si asa, bucati) plus inca 400-500 ml apa si piper din belsug.

Atentie, nu mai adaugati sare, varza este deja sarata.

Am mai lasat sa fiarba pe foc, acoperit cca 20 minute, apoi am pus varza la cuptorul preincalzit la 180 C si am lasat-o acolo cca o ora.

Absolut delicioasa!

Enjoy!