O reteta de briose cu pere si ciocolata, de post, bune, pufoase si aromate.
Se fac repede si foarte usor si se mananca si mai repede. Briosele mele au fost micute, tineti cont de asta.
Ne trebuie:
220 g pere bine coapte
2 lingurite de otet
3 linguri de ulei
60 g ciocolata (de post)
140 g faina
1 lingurita cu varf de praf de copt
60 g zahar brun
un praf de sare
vanilie
– cantitati pentru cca 9 bucati mici –
Cum se fac:
Pasam in robotul de bucatarie para curatata de cotor si de coaja.
O amestecam intr-un bol cu otetul si uleiul.
In alt bol mai incapator, amestecam faina cu praful de copt, zaharul si sarea.
Turnam peste faina amestecul de pere si omogenizam bine (eu am pus si putina esenta de pere – gasiti online, dar puteti folosi vanilie).
Adaugam ciocolata tocata grosier (oprim putina si pentru deasupra). Eu am pus ciocolata cu lapte, ca nu aveam neagra atunci in casa,
dar daca tineti post puteti folosi ciocolata de post.
Punem compozitia in forme cu ajutorul cupei de inghetata (eu asa procedez mereu, este mai comod).
Eu le-am copt in chese de silicon, deci recomand sa ungeti formele cu putin ulei.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-27 de minute.
Enjoy!