Biscuiti cu portocale, de post, aromati, usor de facut.
Nu am avut gem de portocale asa ca am amestecat gem de caise cu coaja de portocala confiata
(cumparata de la magazinele arabesti cu condimente) si am lasat sa se inmoaie cca 30 de minute.
Daca nu aveti coaja de portocala confiata, puteti folosi gem de caise, dar 200 g
amestecat cu coaja de la 2 portocale netratate.
Ne trebuie:
320 g faina
1 lingurita cu vraf de praf de copt
200 g gem de portocale (eu am combinat 150 g gem de caise cu 50 g coaja de portocala confiata cubulete)
80 g zahar
85 g ulei
un praf de sare
vanilie
coaja de portocala (netratata)
– cantitati pentru cca 30 de bucati –
Cum se fac:
Gemul de caise amestecat cu coaja de portocala confiata si lasat cca 30 de minute:
Amestecam intr-un bol faina, praful de copt si sarea.
In alt bol mai incapator amestecam gemul cu zaharul, uleiul, coaja de portocala si vanilia. Omogenizam bine.
Adaugam jumatate din cantitatea de faina peste amestecul de gem, omogenizam apoi adaugam si restul de faina.
In functie de consistenta gemului, posibil sa mai trebuiasca faina (daca e mai lichid).
Framantam cu mana pana obtinem un aluat compact.
Formam bilute din aluat (framantam putin in mana aluatul inainte de a forma biluta)
si le aplatizam. La cativa dintr ei am pus deasupra si ceva coaja de portocala confiata.
Coacem la cuptorul preincalzit 180°C pentru 10-11 minute. Nu ii coaceti mai mult, pentru ca se intaresc.
Ii lasam sa se raceasca pe un gratar apoi le pastram in cutii inchise pentru a se patra moi.
Deliciosi. Enjoy!