Un chec rapid si pufos, economic, chec cu visine de post.
Imi plac foarte mult deserturile cu visine. Puteti gasi cateva pe blog, insa musai sa incercati checul de astazi, este
pufos, se face repede si este delicios.
Eu am folosit praf de copt cu sofran pentru mai multa culoare, insa puteti folosi si praf de copt normal.
Ne trebuie:
250 ml apa minerala
150 ml suc de portocale (eu am folosit Teddy)
120 ml ulei
un varf de lingurita de sare
vanilie
150 g zahar
400 g faina
10 g praf de copt cu sofran
250 g visine congelate Edenia
Pentru deasupra (optional):
2 lingurite zahar pudra
1 lingurita suc de visine
Cum se face:
Lasam visinele congelate la dezghetat intr-o sita (nu aruncati sucul scurs, este foarte bun amestecat cu putin zahar).
Amestecam intr-un bol incapator apa minerala, sucul, uleiul, sarea, vanilia si zaharul.
In alt bol cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam faina peste amestecul lichid, treptat, omogenizand bine.
La sfarsit adaugam visinele si amestecam usor .
Eu am pus cateva si deasupra chec-ului.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei (eu am avut o tava antiaderenta,
daca a voastra nu este antiaderenta, recomand sa o tapetati si cu faina).
Coacem la cuptorul preincalzit 180°C pentru 50-55 min pana trece testul scobitorii
(in ultimele 10 minute eu l-am acopetit cu o foaie de copt, pentru a nu se rumeni prea mult deasupra).
Lasam sa se raceasca in tava 15 mintue, apoi scoatem chec-ul pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet inainte de a-l felia (de preferat).
Eu am pus deasupra putina glazura facuta din zahar pudra si sucul scurs de la visinele lasate la dezghetat,
pe care am pus-o intr-un con mic facut din hartie de copt.
Pufos si delicios. Enjoy!