Cred ca nimeni nu prea mai are chef de gatit zilele astea. Tocanita asta
este delicioasa si se face repede. Daca scoateti pielita de pe carnea de pui,
o puteti consuma si in Dieta Dukan.
Ne trebuie:
7-8 ciocanele de pui (sau alte parti ale puiului pe care le preferati)
3 cepe
500 g ciuperci proaspete (sau 2 conserve de ciuperci)
o conserva de rosii cuburi decojite in suc de rosii
5-6 lg de sos de rosii cu ardei (sau 1/2 ardei gras)
3 lg ulei (daca nu tineti dieta)
1 ardei iute, 3 catei de usturoi
sare, piper
patrunjel
Am folosit conserva de rosii in bulion de la Sun Food. La ei gasiti conserve 100% sanatoase de fructe si legume.
Cum se face:
Punem puiul intr-o cratita antiaderenta cu 100 ml apa, sare si piper si lasam pe foc, acoperit,
cca 25 min. Scoatem puiul din cratita si punem ceapa tocata solzi impreuna cu uleiul si calim
acoperit cca 5 minute. Apoi punem ciupercile taiate felii, ardeiul iute taiat rondele si lasam pe foc acoperit cca 10 min
pana ciupercile se inmoaie usor. Punem rosiile in suc de rosii pasate in robotul de bucatarie, sosul de rosii cu ardei
(reteta conserva pentru iarna aici) sau 1/2 ardei gras pus o data cu ciupercile.
Punem si puiul si lasam sa fiarba acoperit inca 10’. Punem usturoiul tocat marunt in ultimele 5 minute.
La sfarsit adaugam patrunjel tocat.
Buuna de tot!
Enjoy!
Simplu si bun!!!
Arata bineeeeee. Imi lasa gura apaa 🙂
stii ca nu am incercat niciodata? Tocanita de pui sau tocanita deciuperci da, insa impreuna nu am incercat niciodata. Arata delicios, deci cu siguranta o voi incerca. Multumesc pentru reteta! 🙂
wow….tocmai am terminat.o de facut…nu ma asteptam sa fie atat de buuuuuuuna:) Lidia
Ma bucur ca ti-a placut, Lidia 🙂
Ma bucur ca va place 🙂
Arata foarte bine si o sa o incerc diseara. Nu am deloc experienta in ale gatitului, dar am inceput incet, incet sa gatesc 🙂 Imi puteti spune, va rog, cate portii ar iesi din cantitatile recomandate mai sus? Va multumesc.
Laurentiu, este o alegere f buna si nu se face deloc greu. Daca urmezi instructiunile, cu siguranta iti va iesi delicios.
Daca pui 2 ciocanele la portie si folosesti in total 8, vor fi 4 portii 🙂
Am gatit aseara aceasta tocanita. Este grozav de gustoasa! Merci, Edith!
Laura, ma bucur ca ti-a placut. Si noua ne place mult 🙂
am gatit si eu reteta asta , foarte buna, am adaugat orez ca garnitura , orez tailandez aromat!mmmmmhhh!cat de curand o sa fac prajitura pufoasa de mere !hehehe!pupici
Ma bucur ca ti-a placut!
Sper sa-ti placa si praji cu mere 😉
simplu si gustos, o reteta pe gustul meu
ma bucur ca ti-a placut 🙂