tocanita cu pui si ciuperci

Cred ca nimeni nu prea mai are chef de gatit zilele astea. Tocanita asta

este delicioasa si se face repede. Daca scoateti pielita de pe carnea de pui,

o puteti consuma si in Dieta Dukan.

Ne trebuie:

7-8 ciocanele de pui (sau alte parti ale puiului pe care le preferati)

3 cepe

500 g ciuperci proaspete (sau 2 conserve de ciuperci)

o conserva de rosii cuburi decojite in suc de rosii

5-6 lg de sos de rosii cu ardei (sau 1/2 ardei gras)

3 lg ulei (daca nu tineti dieta)

1 ardei iute, 3 catei de usturoi

sare, piper

patrunjel

Am folosit conserva de rosii in bulion de la Sun Food. La ei gasiti conserve 100% sanatoase de fructe si legume.

conserve rosii Sun Food

Cum se face:

Punem puiul intr-o cratita antiaderenta cu 100 ml apa, sare si piper si lasam pe foc, acoperit,

cca 25 min. Scoatem puiul din cratita si punem ceapa tocata solzi impreuna cu uleiul si calim

acoperit cca 5 minute. Apoi punem ciupercile taiate felii, ardeiul iute taiat rondele si lasam pe foc acoperit cca 10 min

pana ciupercile se inmoaie usor. Punem rosiile in suc de rosii pasate in robotul de bucatarie, sosul de rosii cu ardei

(reteta conserva pentru iarna aici) sau 1/2 ardei gras pus o data cu ciupercile.

Punem si puiul si lasam sa fiarba acoperit inca 10’. Punem usturoiul tocat marunt in ultimele 5 minute.

La sfarsit adaugam patrunjel tocat.

Buuna de tot!

Enjoy!

tocanita cu pui si ciuperci 1