In sfarsit, am reusit sa incerc minunata placinta creata greceasca, soufra, care a devenit virala de ceva vreme.
Am ales sa o fac cu visine, insa puteti folosi orice fructe va plac, zmeura, afine, capsuni.
M-am gandit la o varianta mai rapida, nu am uns fiecare foaie cu ulei, o sa vedeti mai jos cum am procedat.
A fost minunata cu fructe acrisoare, exact cum mi-o imaginam. Recomand sa puneti 200 g de visine, sau chiar mai mult.
Daca vreti o varianta mai putin grasa, mai light, puteti folosi lapte in loc de smantana sau smantana cu 15% grasime (eu am folosit 30% si iese putin mai grasa asa).
Daca folositi fructe mai dulci, recomand sa reduceti putin cantitatea de zahar.
Este una dintre cele mai bune prajituri incercate in ultima vreme.
Ne trebuie:
un pachet foi de placinta (400g)
150 g unt topit
5 oua
170 g zahar
600 ml smantana lichida
vanilie
1/3 lingurita sare
180 g visine congelate Edenia
– am folosit o tava de 22 x 30 cm –
Cum se face:
Lasam visinele la dezghetat intr-o sita.
Am lasat foile de placinta la temperatura camerei pentru cca 30 de minute. Eu am folosit foi proapspete, nu congelate.
Incingem cuptorul la 180°C.
Am suprapus cate doua foi si le-am incretit pe lungime, ca un acordeon si le-am pus in tava.
Am folosit o tava dreptunghiulara, si nu rotunda, ca sa fie mai rapid, sa nu mai trebuiasca sa fac cercuri concentrice cu foile de placinta.
Procedam asa pana terminam toate foile. Topim untul si il turnam peste foi
si coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15 minute.
Intre timp pregatim umplutura.
Batem usor ouale, cu sarea, zaharul, vanilia si smantana lichida
si turnam compozitia obtinuta peste foile care au stat deja la cuptor cele 15 minute.
Punem visinele din loc in loc, pe unele presandu-le in interior.
Coacem din nou inca 30 de minute.
Lasam sa se raceasca 20-30 de minute, apoi o putem felia si pudra cu zahara (optional).
Delicioasa.
Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo.
Enjoy!
Am obținut o plăcintă cu crustă fragedă și umplutură dulce și suculentă!
Exact asa iese, delicioasa! Ma bucur ca ai incercat-o 🙂
O prăjitură fina și delicioasă cu gust de unt, smântână și vișine,cu un echilibru perfect între dulce și acrișor, suculentă ca o budincă.
Mulțumesc frumos pentru rețetă!
Rodica, ma bucur ca ti-a placut. Asa e, ai descris-o perfect. 🙂
De care smântână ai folosit? Arată delicios.
Alina, smantana lichida. Pentru gatit, pentru frisca, de care ai. 🙂 Re comand cu 15% grasime.