Prajitura cu ricotta si cocos, numai buna pentru sarbatorile de Paste, pe post de pasca sau pur si simplu pentru un desert de weekend.
Este delicioasa si se face usor, cu aroma de cocos, musai sa folositi iaurt de cocos (sau smantana de cocos – eu le iau din Lidl).
Puteti folosi o tava de 20 cm si va iesi mai inalta decat a mea.
Ne trebuie:
3 oua
4 linguri de zahar
vanilie
un praf de sare
300 g iaurt de cocos
250 g ricotta
4 linguri cu varf de faina
6 linguri de nuca de cocos
1 lingurita praf de copt
cca 100 g stafide
– cantitati pentru o tava de 23 cm –
Cum se face:
Batem cu telul ouale cu zaharul, sarea si vanilia, adaugam iaurtul si omogenizam.
Adaugam apoi ricotta si omogenizam compozitia.
Punem apoi in compozitie faina, nuca de cocos si praful de copt amestecate in prealabil in alt bol.
La sfasit incorporam stafidele.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei
si coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40 minute.
Cand se raceste o putem orna cu zahar pudra si fructe.
Delicioasa.
Enjoy!