Gatesc pui des, este la indemana si ne si place. Aleg mereu pui din surse cat mai ok, hranite fara concentrate,
unul de acest fel este Poullet Jaune de la Edenia.
Am folosit pulpele si aripile pentru reteta de astazi. Din restul de carne fac, de obicei, o supa cu galusti.
Ne trebuie:
cca 700 g pulpe de pui din Poullet Jaune Edenia
25 de catei de usturoi (cca 2 capatani)
3 linguri de ulei
80 ml supa de pui (sau apa)
50 ml vin alb
5-6 linguri smantana pentru gatit
1/3 lingurita boia iute
patrunjel verde
sare, piper
Cum se face:
Punem 2 linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta si rumenim bucatile de pui pe ambele parti,
cate 10-12 minute pe fiecare parte, condimentate in prealabil cu sare si piper .
Scoatem bucatile de pui din tigaie si adaugam cateii de usturoi si ii prajim la foc mic cca 1-2 minute, amestecand des.
(Atentie, sa nu ii prajiti prea mult pentru ca iti schimba gustul.)
Adaugam supa de pui, vinul si smantana, paprika, inca putina sare, omogenizam si adaugam si bucatile de pui.
Lasam pe foc inca 8-10 minute sa fiarba la foc mic.
Inlaturam de pe foc si adaugam putin patrunjel tocat marunt.
Servin cu garnitura de orez, paste, salata, dupa preferinte.
Bun tare!
Enjoy!