Placinta cu sunca si mozzarella - Placinta cu sunca si mozzarella

Placinta cu sunca si mozzarella, varianta rapida, cu foietaj.

Foietajul este foarte versatil si e mereu la indemana cand avem pofta de ceva confort food

(mie produsele de patiserie in general asa mi se par 😊).

Fie ca facem cantiati dubla/tripla si le taiem bucati mai mici pentru o petrecere/masa festiva, fie ca le mancam la

micul dejun, pranz sau cina, placintele astea sunt delicioase.

Ne trebuie:

400 g foietaj

100 g crema de branza

150 g proscuitto cotto (sau sunca presata, muschi tiganesc, etc)

100 g mozzarella

1 ou pentru uns

Susan pentru deasupra

Cum se face:

Lasam foietajul sa se dezghete la frigider peste noapte sau mai rapid, la temperatura camerei.

Presaram foaia de aluat cu putina faina si o rasturnam cu fata infainata pe hartie de copt.

Presaram si pe cealalata parte putina faina (daca este nevoie, de obicei este infainat) si intindem putin aluatul cu facaletul, mai mult pe latura ingusta.

Punem crema de branza pe o jumatate din aluat si o intindem bine (eu am folosit cu verdeata).

Peste crema de branza suprapunem feliile de prosciutto, apoi punem mozzarella rasa

(eu am avut o bila de mozzarella proaspata, deci 125 g, pe care am taiat-o felii).

Placinta cu sunca si mozzarella etape preparare - Placinta cu sunca si mozzarella

Aducem cealalta jumatate de aluat peste partea umpluta si presam marginile, de jur imprejur cu o furculita sau cu coada unei linguri de lemn, usor infainata.

Crestam aluatul deasupra, ungem cu ou batut si presaram susan.

Placinta cu sunca si mozzarella in tava - Placinta cu sunca si mozzarella

Coacem la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 20-25 minute.

O lasam sa se raceasca 15 minute apoi o feliem. Eu am taiat-o in 8.

Delicioasa!

Placinta cu sunca si mozzarella 2 - Placinta cu sunca si mozzarella

Enjoy!

Placinta cu sunca si mozzarella felie - Placinta cu sunca si mozzarella