Placinta cu sunca si mozzarella, varianta rapida, cu foietaj.
Foietajul este foarte versatil si e mereu la indemana cand avem pofta de ceva confort food
(mie produsele de patiserie in general asa mi se par 😊).
Fie ca facem cantiati dubla/tripla si le taiem bucati mai mici pentru o petrecere/masa festiva, fie ca le mancam la
micul dejun, pranz sau cina, placintele astea sunt delicioase.
Ne trebuie:
400 g foietaj
100 g crema de branza
150 g proscuitto cotto (sau sunca presata, muschi tiganesc, etc)
100 g mozzarella
1 ou pentru uns
Susan pentru deasupra
Cum se face:
Lasam foietajul sa se dezghete la frigider peste noapte sau mai rapid, la temperatura camerei.
Presaram foaia de aluat cu putina faina si o rasturnam cu fata infainata pe hartie de copt.
Presaram si pe cealalata parte putina faina (daca este nevoie, de obicei este infainat) si intindem putin aluatul cu facaletul, mai mult pe latura ingusta.
Punem crema de branza pe o jumatate din aluat si o intindem bine (eu am folosit cu verdeata).
Peste crema de branza suprapunem feliile de prosciutto, apoi punem mozzarella rasa
(eu am avut o bila de mozzarella proaspata, deci 125 g, pe care am taiat-o felii).
Aducem cealalta jumatate de aluat peste partea umpluta si presam marginile, de jur imprejur cu o furculita sau cu coada unei linguri de lemn, usor infainata.
Crestam aluatul deasupra, ungem cu ou batut si presaram susan.
Coacem la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 20-25 minute.
O lasam sa se raceasca 15 minute apoi o feliem. Eu am taiat-o in 8.
Delicioasa!
Enjoy!
Felicitări pentru inspirație!Mulțumesc!
Kiraka, multumesc, te mai astept sa te inspiri! 🙂
Foarte bune ideile , ma bucur pentru ca te am descoperit
Te mai astept sa te inspiri! 🙂