Salamul de biscuiti este unul dintre deserturile mele preferate.
Cum si caramelul se afla printre preferatele mele, am zis sa fac si varianta de salam de biscuiti cu caramel.
Am folosit un borcan de caramel sarat cumparat de la Lidl care este foarte bun, dar desigur, puteti folosi si sos de caramel facut de voi.
Ne trebuie:
200 g unt
340 g caramel sarat
1/4 lingurita sare
cca 450 g biscuiti (eu am avut 470g)
250 g nuci
cca 100 ml lapte
Cum se face:
Incalzim caramelul sarat punand borcanul intr-un vas cu apa pe foc, pentru a deveni mai fluid.
Intr-un bol punem caramelul si adaugam untul la temperatura camerei si sarea (daca vreti, puteti omite sarea,
caramelul este deja usor sarat, insa mie mi s-a parut delicios asa, cu adaosul meu de sare) si mixam cat sa omogenizam.
Maruntim biscuitii cu mana (eu folosesc petite beurre)
si turnam peste ei laptele, amestecam apoi ii adaugam peste amestecul de unt si caramel,
apoi punem nucile tocate grosier, cu cutitul.
Omogenizam bine.
Punem compozitia obtinuta pe folii de plastic, rulam intr-un sul (sau mai multe) si strangem bine rasucind
folia de plastc la capete.
Eu, de obicei fac 3-4 bucati mai mici de fiecare data.
Dam la rece minim 4 ore, apoi il putem felia si manca.
Inainte de a-l felia, l-am dat putin prin lapte praf, pentru un aspect de salam 🙂
Este optional acest pas.
Deliciooos.
Enjoy!