Salam de biscuiti cu caramel - Salam de biscuiti cu caramel

Salamul de biscuiti este unul dintre deserturile mele preferate.

Cum si caramelul se afla printre preferatele mele, am zis sa fac si varianta de salam de biscuiti cu caramel.

Am folosit un borcan de caramel sarat cumparat de la Lidl care este foarte bun, dar desigur, puteti folosi si sos de caramel facut de voi.

Ne trebuie:

200 g unt

340 g caramel sarat

1/4 lingurita sare

cca 450 g biscuiti (eu am avut 470g)

250 g nuci

cca 100 ml lapte

Cum se face:

Incalzim caramelul sarat punand borcanul intr-un vas cu apa pe foc, pentru a deveni mai fluid.

Intr-un bol punem caramelul si adaugam untul la temperatura camerei si sarea (daca vreti, puteti omite sarea,

caramelul este deja usor sarat, insa mie mi s-a parut delicios asa, cu adaosul meu de sare) si mixam cat sa omogenizam.

Crema de caramel si unt - Salam de biscuiti cu caramel

Maruntim biscuitii cu mana (eu folosesc petite beurre)

biscuiti maruntiti - Salam de biscuiti cu caramel

si turnam peste ei laptele, amestecam apoi ii adaugam peste amestecul de unt si caramel,

apoi punem nucile tocate grosier, cu cutitul.

Omogenizam bine.

Salam de biscuiti cu caramel amestec - Salam de biscuiti cu caramel

Punem compozitia obtinuta pe folii de plastic, rulam intr-un sul (sau mai multe) si strangem bine rasucind

folia de plastc la capete.

Eu, de obicei fac 3-4 bucati mai mici de fiecare data.

Dam la rece minim 4 ore, apoi il putem felia si manca.

Inainte de a-l felia, l-am dat putin prin lapte praf, pentru un aspect de salam 🙂

Este optional acest pas.

Deliciooos.

Enjoy!

Salam de biscuiti cu caramel 1 - Salam de biscuiti cu caramel