Cornete aperitiv cu sunca si mazare - Cornete aperitiv cu prosciutto si mazare

O idee de aperitiv tare aratoasa, numai buna de pus pe mesele de sarbatoare – cornete aperitiv cu prosciutto si mazare.

Cornete facute din tortilla umplute cu o salata aperitiv cu prosciutto, mozzarella, mazare, ceapa verde si maioneza.

Eu am adaugat jumatate din cantitatea emulsiei cremoase care leaga ingredientele smantana (puteti folosi si iaurt pentru o varianta mai light).

Insa puteti folosi pentru umplerea cornetelor orice salata aperitiv va place.

La categoria aperitive festive cu siguranta gasiti idei.

Ne trebuie:

4 bucati de tortilla

cca 150 g mazare congelata Edenia

150 g proscuitto cotto / sunca

50 g mozzarella rasa

3 linguri smantana

3 linguri maioneza

2 fire ceapa verde

– cantitati de salata pt umplut cca 12-14 cornete (6-7 lipii) –

Cum se face:

Ne ocupam intai de cornete. Eu am avut niste tortilla cu paprika si au fost usor rosiatice.

Nu recomand sa folositi lipii arabesti pentru ca sunt mai casante, nu sunt asa elastice ca tortilla.

Am taiat fiecare tortilla in jumatate si pentru ca imi ieseau cornetele putin mai mari, am mai taiat din fiecare jumatate obtinuta

inca o fasie de cca 1.5 cm, insa le puteti lasa asa, doar ca vor iesi cornetele putin mai mari.

lipii tortilla - Cornete aperitiv cu prosciutto si mazare

Am facut cornet din fiecare jumatate si am pus cu marginea ramasa dedesubt.

cornete - Cornete aperitiv cu prosciutto si mazare

Le-am uns cu ou batut, inclusiv pe marginea ramasa de dedesubt, pentru a se lipi la copt, am presarat deasupra seminte de susan

si le-am copt la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 10-12 minute.

cornete din tortilla - Cornete aperitiv cu prosciutto si mazare

Le lasam sa se raceasca.

Intre timp facem salata. Puteti folosi orice ingrediente va plac. Eu am amestecat smantana cu maioneza, mazare fiarta, proscuitto cotto

taiat cubulete, ceapa verde tocata marunt, mozzarella rasa, sare si piper.

salata cu mazare si sunca - Cornete aperitiv cu prosciutto si mazare

Umplem cornetele racite cu salata, asigurand-une ca prima cantitate pusa este mai mica pentru a putea umple coltul ascutit.

cornete umplute - Cornete aperitiv cu prosciutto si mazare

Dupa 4 ore nu se inmuiasera inca cornetele, deci le puteti umple cu cateva ore inainte de servire.

Delicioase si aratoase.

Enjoy!

Cornete aperitiv cu sunca si mazare 1 - Cornete aperitiv cu prosciutto si mazare