Quiche cu broccoli si bacon, cu mozzarella si ceapa, fara crusta, se face repede si este delicios.
Este numai bun pentru un pranz lejer sau o cina rapida. Sau de ce nu, pentru un mic dejun consistent.
Ne trebuie:
6-7 florete de broccoli congelat Edenia
125 g bacon
150 g mozzarella
o ceapa
3 linguri faina
3 oua
300 ml lapte
sare, piper
– dimensiune tava 28 x 17 cm –
Cum se face:
Coacem broccoli la cuptor in tava presarat cu sare pentru 15 min la 190°C.
Prajim cubuletele de bacon in tigaie antiaderenta fara grasime 3-4 minute, amestecand des, sa le intensificam putin aroma.
Intr-un bol amestecam cubulete bacon scurse bine, mozzarella rasa, 3 linguri de faina si o ceapa tocata marunt
( eu am adaugat si vreo 4 frunze de ceapa verde care se ofileau prin frigider).
In alt bol batem ouale cu 1/3 lingurita de sare, piper si 300 ml lapte.
Punem broccoli gatit (am taiat floretele in 2-3, in functie de marimea lor) in tava, punem peste el amestecul cu bacon si mozzarella,
si peste toate turnam amestecul de oua si lapte.
Deasupra am mai pus cateva bucatele de broccoli si cativa fulgi de chilli si am presat usor totul cu o lingura.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 minute.
Noi l-am mancat cu salata de rosii dar este bun sai simplu, cu o felie de paine.
Bun tare.
Enjoy!
Foarte buna!Multumesc!
Antonia, ma bucur ca ti-a placut 🙂