coquelet cu ceapa si stafide - Coquelet cu ceapa si stafide

Mancam pui des, cautam mereu surse cat mai sanatoase si suntem mari amatori de ceapa prajita.

Asa ca astazi le-am combinat pe amanadoua. Am adaugat si o mana de stafide, vin si putin sos de rodie.

Ce a iesit, e delicios si vedeti mai jos.

Coqueletul este un puisor de ferma, crescut in Bretagne. Are o carne fina si frageda si un gust foarte bun, de pui de tara.

Ne trebuie:

Coquelet de Bretagne Edenia (550 g)

1-2 linguri de ulei

2 cepe mari + 3 lg ulei

50 g stafide

150 ml vin alb

1 lingura concentrat de rodie

sare, piper

– cantitati pt 2 portii –

coquelet cu ceapa caramelizata ingrediente - Coquelet cu ceapa si stafide

Cum se face:

Dezghetam coqueletul (eu il las peste noapte in frigider) si il lasam cca 30 minute la temperatura camerei.

Il curatam, il parlim si il punem intr-o tava nu cu mult mai mare decat el (eu am folosit tava antiaderenta si nu am mai pus ulei in tava).

Coacem coquelet-ul uns cu ulei, sare, piper la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30-35 min.

coquelet in tava - Coquelet cu ceapa si stafide

Intre timp, calim ceapa tocata solzi in ulei cu sare, pana se rumeneste putin si devine sticloasa,

ceapa prajita - Coquelet cu ceapa si stafide

adaugam vinul, stafidele si sosul de rodie, coqueletul, acoperim cu capac, fierbem 10-15 min, intoarcem puiul, fierbem inca 10 min.

Intre timp am facut si garnitura: orez jasmin fiert cu sare si piper, iar spre sfarsit adaugam un varf de lingurita

de fulgi chilli si unul de turmeric si 1 lg stafide. Am mancat cu salata.

Delicios!

Enjoy!

coquelet cu ceapa si stafide 1 - Coquelet cu ceapa si stafide