Mancam pui des, cautam mereu surse cat mai sanatoase si suntem mari amatori de ceapa prajita.
Asa ca astazi le-am combinat pe amanadoua. Am adaugat si o mana de stafide, vin si putin sos de rodie.
Ce a iesit, e delicios si vedeti mai jos.
Coqueletul este un puisor de ferma, crescut in Bretagne. Are o carne fina si frageda si un gust foarte bun, de pui de tara.
Ne trebuie:
1 Coquelet de Bretagne Edenia (550 g)
1-2 linguri de ulei
2 cepe mari + 3 lg ulei
50 g stafide
150 ml vin alb
1 lingura concentrat de rodie
sare, piper
– cantitati pt 2 portii –
Cum se face:
Dezghetam coqueletul (eu il las peste noapte in frigider) si il lasam cca 30 minute la temperatura camerei.
Il curatam, il parlim si il punem intr-o tava nu cu mult mai mare decat el (eu am folosit tava antiaderenta si nu am mai pus ulei in tava).
Coacem coquelet-ul uns cu ulei, sare, piper la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30-35 min.
Intre timp, calim ceapa tocata solzi in ulei cu sare, pana se rumeneste putin si devine sticloasa,
adaugam vinul, stafidele si sosul de rodie, coqueletul, acoperim cu capac, fierbem 10-15 min, intoarcem puiul, fierbem inca 10 min.
Intre timp am facut si garnitura: orez jasmin fiert cu sare si piper, iar spre sfarsit adaugam un varf de lingurita
de fulgi chilli si unul de turmeric si 1 lg stafide. Am mancat cu salata.
Delicios!
Enjoy!
Foarte buna reteta ! trebuie sa incerc!
Tony, te astept cu impresii 😉