Am tot vazut aceasta reteta rapida de scarpaccia pe conturile de instagram italiene, este peste tot.
Eu i-am zis tarta crocanta cu dovlecei si ceapa.
Cum continea ceapa, si era crocanta, am zis ca musai o sa incerc.
A fost minunata, atat de minunata incat nu am mai avut ce sa fotografiez.
Cand am vazut cu ce viteza o mancam, am facut cateva poze asa in tava, fara niciun fel de aranjament pe post de decor.
Este delicioasa si de post.
Ne trebuie:
1 dovlecel – cca 350 g
2 cepe + 2 linguri ulei
130 g faina
80 g malai
2 lg ulei
240-250 ml apa
sare, piper
Cum se face:
Calim ceapa solzi in ulei, adaugam dovlecelul taiat felii si calim inca 5 min acoperit, amestecand din cand in cand.
Facem un amestec din faina, malai, apa, ulei, sare, piper si obtinem o compozitie ca de pancakes peste care turnam legumele calite.
Punem compozitia intr-o tava mare de la aragaz, in care am pus hartie de copt unsa cu ulei, si o intindem in strat subtire uniform.
! Atentie, incercati sa fie cat mai unfirm stratul de compozitie, daca este prea subtire se va arde acolo unde este prea subtire.
Presaram putin malai deasupra, ceapa verde tocata marunt (optional), sare si putin ulei.
Eu am pus si niste fulgi de chilli. Coacem 30-40 min la cuptorul preincalzit la 200°.
O taiem cu rola de pizza sa u cu o foarfeca de bucatarie.
O mancam cu multa pofta, pentru ca este delicioasa!
Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo.
Enjoy!
Am primit niste dovlecei si nu stiam ce sa fac cu ei.
Am gasit rețeta aceasta si mi s-a parut interesanta.
E foarte rapida si super buna. Eu am pus si niste gorgonzola ca mai aveam in frigider si vroiam sa o termin 😅.
Cred ca a fost buna si cu gorgonzola adaugata. Ma bucur ca ti-a placut.
Te mai astept sa te inspiri. 🙂