nuggets de pui - Nuggets de pui
Astazi avem o reteteta de chiftelute de pui, dar pe care le-am facut patrate si le-am numit nuggets.
Le-am facut dintr-un Poulet Jaune de la Edenia.
Am oprit pulpele si aripile (partea superioara) din care am facut o tocanita cu multa ceapa si ardei gras.
Restul de carne l-am desprins de pe oase, am tocat-o marunt iar oasele si cealalta
parte de aripioare le-am folosi pentru o mica supa cu galusti.
Ne trebuie:
2 felii mari de paine
Cca 500 g carne de pui
2 catei mici de usturoi
1/2 lingurita de sare
1/2 lingurita de piper
1/2 lingurita boia iute (optional)
1/2 lingurita boia dulce
2 lingurite ceapa granule
2 linguri de ulei
Pentru pane:
1 ou
3 linguri lapte
5-6 linguri pesmet
ulei pentru prajit
– cantitati pentru cca 16 bucati –
Poulet Jaune Edenia - Nuggets de pui
Cum se fac:
Punem painea taiata cubulete (fara coaja) in robotul de bucatarie cu lama in S si o transformam in firimituri.
Peste ea punem pieptul de pui taiat cuburi mici, sarea, piperul, boiaua, ceapa granule si usturoiul pisat,
uleiul si punem robotul de bucatarie in functiune pana cand obtinem o pasta fina si omogena.
amestec pui nuggets - Nuggets de pui
Intindem amestecul pe o suprafata plana, aplatizam compozitia si ii dam o forma dreptunghiulara
cu o inaltime de cca 1 cm. Taiem cu un cutit mare compozitia in patratele.
Luam fiecare patratel, il modelam frumos, si  il trecem prin oul batut cu lapte, apoi prin pesmet (eu am folosit panko).
(le puteti face si rotunde/ovale, ca pe chiftele, dar eu am vrut sa le fac patrate).
Prajim nugget-urile la foc mic, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
nuggets de pui in tigaie - Nuggets de pui
Le mancam cu pofta, calde sau reci, cu sos de usturoi sau ketchup (sau fara).
Sunt delicioase.
Enjoy!
nuggets de pui 1 - Nuggets de pui