Astazi avem o reteta cu influete asiatice, dar fara pretentii de a fi una asiatica traditionala.
Am folosit amestecul Wellness de la Edenia pregatit la tigaie impreuna cu 1/2 ardei capia, ulei, sos de soia.
Le-am servit cu pui pregatit cu sos de soia si sos chilli. La ambele am folosit si usturoi.
Ne trebuie:
Pentru pui:
cca 300 g de piept de pui (am folosit muschiuletul acela subtire)
2 linguri de ulei
4 linguri sos de soia
7-8 linguri sos sweet chilli
2 catei de usturoi
piper
Pentru legume:
2 linguri de ulei
1 punga Wellness mix Edenia
1/2 ardei capia
3 linguri sos de soia
1 catel de usturoi
– cantitati pentru 2 portii –
Cum se face:
Intr-o tigaie antiaderenta, calim puiul taiat bucati mici in ulei, amestecand pana sunt aproape facute, adaugam sosul de soia si sosul chilli,
usturoiul tocat si mai lasam pe foc inca 5-7 minute.
Intre timp, intr-o alta tigaine antiaderenta calim legumele (nedecongelate anterior), in ulei, amestecand din cand in cand,
adaugam dupa 2-3 minute si sosul de soia si ardeiul taiat fasii.
Le gatim cca 8-10 minute (in functie de cat de al dente le preferati – eu incerc pastaile verzi si in functie de ele le mai las sau nu).
In ultimele 2-3 minute adaugam si usturoiul tocat.
Mancam legumele impreuna cu puiul. Bunute tare.
Presaram deasupra susan usor prajit in tigaie, pentru un plus de savoare.
Enjoy!