Mi-a placut supa crema de linte inca de cand am incercat-o pentru prima data, in varianta intalnita in bucataria turceasca.

De data asta, am o varianta de supa crema de linte mai deosebita, cu lapte de cocos, ghimbir si turmeric.

Eu am folosit linte la conserva de la Sun Food – care este maronie, insa daca folositi linte rosie,

supa crema va avea o culoare galben frumoasa nu bejulie ca a mea. ­čÖé

Si cum este o reteta de post, poate fi consumata cu succes si de catre cei care tin post.

Ne trebuie:

1 ceapa mare

2 morcovi mari

5 catei de usturoi mari

2 conserve linte Sun Food (sau cca 200 g linte uscata)

cca 1 cm radacina ghimbir

1/2 lingurita turmeric

1/3 fulgi chilli

1 conserva de lapte de cocos

cca 800 ml apa

sare, piper

Pentru servit:

orez fiert

ceapa verde (optional)

– cantitati pentru cca 4 portii –

Cum se face:

Calim ceapa tocata marunt in ulei, cu sare, acoperit, cca 10 minute. Adaugam morcovul taiat, ghimbirul taiat marunt, turmericul,

usturoiul si cca 50 ml de apa si lasam pe foc, acoperit cca 5 minute.

Adaugam lintea, apa fierbinte si conserva de cocos si lasam sa fiaba cca 20 minute.

Pasam totul cu blenderul vertical si servim supa cu orez simplu fiert si ceapa verde tocata.

Enjoy!