Mi-a placut supa crema de linte inca de cand am incercat-o pentru prima data, in varianta intalnita in bucataria turceasca.
De data asta, am o varianta de supa crema de linte mai deosebita, cu lapte de cocos, ghimbir si turmeric.
Eu am folosit linte la conserva de la Sun Food – care este maronie, insa daca folositi linte rosie,
supa crema va avea o culoare galben frumoasa nu bejulie ca a mea. 🙂
Si cum este o reteta de post, poate fi consumata cu succes si de catre cei care tin post.
Ne trebuie:
1 ceapa mare
2 morcovi mari
5 catei de usturoi mari
2 conserve linte Sun Food (sau cca 200 g linte uscata)
cca 1 cm radacina ghimbir
1/2 lingurita turmeric
1/3 fulgi chilli
1 conserva de lapte de cocos
cca 800 ml apa
sare, piper
Pentru servit:
orez fiert
ceapa verde (optional)
– cantitati pentru cca 4 portii –
Cum se face:
Calim ceapa tocata marunt in ulei, cu sare, acoperit, cca 10 minute. Adaugam morcovul taiat, ghimbirul taiat marunt, turmericul,
usturoiul si cca 50 ml de apa si lasam pe foc, acoperit cca 5 minute.
Adaugam lintea, apa fierbinte si conserva de cocos si lasam sa fiaba cca 20 minute.
Pasam totul cu blenderul vertical si servim supa cu orez simplu fiert si ceapa verde tocata.
Enjoy!
Buna ziua,
Cata cantitate de lapte de cocos ati folosit ?
Multumesc,
Mihai
Am folosit o conserva metalica, din cea clasica, nu stiu cat are, 400 ml cred..
absolut fantastica reteta. am gustat si eu acum ceva vreme.
Arata extraordinar de bine, o sa incerc in weekend reteta asta.
Este delicioasă, mi-a placut foarte mult și mie și sotului meu. Mulțumim pentru rețetă!
Flori, ma bucur tare ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂