supa crema de linte

Nu de mult timp am descoperit minunatia numita linte.

Avem o punguta de linte rosie in camara care astepta cuminte de cateva luni sa ii vina randul.

Iar cand i-a venit, mi-a parut rau ca nu “am bagat-o-n seama” mai demult.. este delicioasa!

Ca sa nu mai spunem ca este o sursa bogata de proteine, minerale si fibre.

Contine 3,3 mg de fier si 8 g de fibre la 100 g.

Ajuta la tratarea anemiei feriprive, fibrele pe care le conţine scad nivelul de glucoza si colesterol din sange,

ajuta la prevenirea constipaţiei, iar prin conţinutul de antioxidanţi ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor de inima.

Mai multe informatii puteti citi aici.

Supa de fata, este facuta dupa o reteta turceasca, pe numele ei originar “mercimek çorbası”.

Ne trebuie:

250 g linte

1,5 l apa

2 morcovi

1 rosie

1 lg bulion

ceapa

1 lg boia (eu am pus pasta de ardei dulce si iute)

1 lg pudra legume uscate (delikat sau ce folositi de obicei)

2-3 lg de ulei

sare, piper

Cum se face:

Punem lintea la fiert in apa. Cand incepe sa fiarba, adaugam ceapa tocata cuburi potrivite.

Cand este aproape fiarta punem morcovul ras pe razatoare, rosia rasa pe razatoare si ea

(o taiem in jumatate si radem fiecare jumatate pe razatoarea mare), pasta de rosii, pudra/concentratul de legume si boiaua (eu am pus pasta de ardei dulce si iute).

Cea iute ii da un gust perfect usor picant.

Punem uleiul, sare si piper si lasam sa fiarba acoperit, la foc mic, pt cca 40-50 de minute.

Acest lucru ii va da un gust si mai bun si aromat.

Cand este gata, o pasam cu belnderul vertical.

O puteti asezona cu coriandru sau menta (asa se face in reteta turceasca), insa eu am lasat-o simpla.

Tare, tare buna este. Neaparat sa o incercati!

Enjoy!

supa crema de linte 1