Desi mai sunt cateva zile pana la Paste, poate sunt printre voi persoane care vor sa pregateasca un desert mai aparte,
mai putin traditional, asa ca astazi va dau o idee. Minunata si cand aveti invitati, dar si pentru rasfatul personal,
ca mic dejun sau in orice alt moment al zilei.
Am vazut de multe ori idei de pizza dulce, pe sursa de inspiratie a tuturor – Pinterest – si de mult voiam sa incerc.
Este o idee de desert mai deosebita, ce se face repede si cu care puteti surprinde orice invitat.
Am optat pentru varianta cu crema de branza dulce si aromata cu vanilie combinata cu preferatul meu,
compotul de piersici in sirop slab indulcit de la Sun Food. Pentru culoare am adaugat coacaze si am ornat cu menta.
Pentru blat, am folosit reteta de la pizza la tigaie, insa am facut aluatul putin mai dens, am intins foaie si am copt la cuptor.
In varianta la tigaie, blatul se apropia usor ca si consistenta de biscuite 🙂
Ne trebuie:
Pentru blat:
1 ou
3 linguri de iaurt
2 linguri ulei
cca 10 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2-3 lingurite zahar
un praf de sare
vanilie
Pentru topping:
cca 150 g crema de branza
1 lingura de zahar
vanilie
4-5 jumati de piersici
2 patratele de ciocolata
cateva bobite de coacaze
frunze de menta (optional)
– cantitati pentru 2 pizza de cca 20 cm diametru –
Cum se face:
Blatul:
intr-un bol incapator, batem cu furculita oul, iaurtul, uleiul si zaharul,
apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu sarea si praful de copt.
In functie de marimea oului si de cat de pline au fost lingurile cu iaurt,
va trebui probabil sa ajustati cantitatea de faina. Atentie totusi, nu puneti prea multa,
ca sa nu se intareasca blatul.
Trebuie sa obtinem un aluat destul de moale, dar manevrabil cu mana,
pe care il vom intinde tot cu mana pe o suprafata infainata, ajutandu-ne de faina.
Eu am impartit cantitatea de aluat in 2 si am intins 2 blaturi.
Le coacem ca 12 minute la cuptorul preincalzit la 180 C.
Lasam blaturile sa se raceasca complet.
Toppingul:
Intre timp, pregatim toppingul. Amestecam crema de branza cu zahar si vanilie, omogenizam bine
sa se topeasca zaharul si taiem piersicile felii.
Dupa ce blatul s-a racit, punem un strat subtire de crema de branza, iar deasupra punem feliile de piersici,
coacazele, frunzele de menta si ornam cu ciocolata topita.
Savuram cu multa pofta.
Se poate pastra la frigider, acoperita, 1-2 ore sau pana a doua zi si consumata rece.
Buna si tare dragalasa!
Enjoy!
****************************************
Iar pentru cei mai traditionali, gasiti pe blog retete de pasca fara aluat, pasca cu nutella,
friptura de miel, ciorba de miel, drob de pui -> click pe denumiri.
Sa aveti Sarbatori felicite alaturi de cei dragi!
O reteta inedita!
O reteta de pizza delicioasa!