Ciorbita asta asteapta sa vada lumina bloglui inca de anul trecut de la Paste.
Asa ca acum v-o arat, poate va este de ajutor.
Odata pe an mancam ciorba de miel, nu?
Va arat varianta de ciorba de miel a mamei, foarte simpla, cu putine ingrediente, dar care imi place cel mai mult.
Ne trebuie:
cca 1,5 kg carne de miel (coaste, capatana, etc)
3 cepe uscate
3-4 legaturi de ceapa verde
2 pumni de orez
sare, piper
zeama de lamaie/bulion de zarzare (am pus eu)
1 legatura mare leustean
1-2 lg legume uscate (de la plafar)
Cum se face:
Punem carnea la fiert, cand se strange spuma deasupra o luam cu atentie, o lasam sa fiarba pana cand nu mai face spuma.
Punem sare, 1/2 lg de legume uscate si lasam sa fiarba.
Cand carnea este aproape fiarta, punem ceapa uscata, ceapa verde tocate marunt si lasam sa fiarba.
Dupa vreo 10 minute punem orezul spalat in prealabil.
Apoi punem bulionul de zarzare sau zeama de lamaie (dupa gust, in functie de cat de acra o dorim).
Potrivim de sare, piper.
Cand este orezul fiert, inchidem focul si dupa 5-10 minute punem lesteanul tocat.
Nu ma dau in vant dupa carnea de miel, insa de Paste le mananc cu placere.
Enjoy!
Foarte buna ciorbita! Abia astept sa fac si eu, ca n-am mai mancat de mult..
Edith, multumesc!! Ai venit la mare fix cu reteta asta. Habar nu aveam cum sa fac ciorba de miel si mi-a trimis mama juma’ de miel astazi.
Si friptura tot dupa reteta ta o sa o fac.
Merci.
Seara buna si un Paste Fericit sa ai (noi sigur o sa avem, cu bunatati facute dupa retele tale).
Cosmina
Multumesc pentru aceasta reteta usoara.
Lipseste ceva din ciorbita aceasta pe care si bunica mea o facea,
3-4 oua batute bine si aruncate la final deasupra.