Nu sunt o mare iubitoare a carnii de miel, insa de Paste o mananc cu placere.
Va arat varianta de friptura de miel pe care o face mama, simpla dar foarte gustoasa.
Stiu ca acum nu va mai este cu folos (desi am inteles ca acum carnea de miel ar fi la reducere :)),
dar poate va este de folos la anul 🙂
Ne trebuie:
cca 1,5 kg carne de miel
ulei
2 legaturi usturoi verde
5-6 catei usturoi uscat (optional)
cca 200 ml vin alb
sare, piper
Cum se face:
Se spala bine carnea, se portioneaza, o crestam pe portiunile mai groase (o putem impana cu catei de usturoi in aceste crestaturi).
Punem carnea in tava cu ulei, sare piper si o dam la cuptorul incins (de preferat).
Dupa vreo 30-40 de minute o intoarcem pe cealalta parte, adaugam cateva lg de apa daca este nevoie.
Cand este aproape facuta punem usturoiul verde tocat marunt (puteti folosi si usturoi uscat sau amestec intre cele doua).
In ultimele 10-15 minute adaugam vinul. Et voila, avem friptura de miel. 🙂
Enjoy!
tare bine arata !intotdeauna lucrurile simple,fara o mie de ingrediente sunt si gustoase
Ai dreptate, Pansy! Uneori mancarurile simple sunt cele mai bune.
Simpla de tot dar cred ca buna. Mai am niste carne de miel, o sa o incerc de inaltare 🙂 Merci
Ileana
Ileana, ma bucur ca iti place.
Te astept cu impresii 🙂
Ce foame mi s-a facut la ora astaa!! SI numai tu esti de vina :))
Arata tare bine. Cred ca si cu vita sau pui merge facuta fripturica asta, nu?? Miam 🙂