Cui nu-i place pizza? Iar daca va spun ca avem gata o pizza in mai putin de 30 minute
incluzand timpul pentru curatatul/taiatul ingredientelor pentru topping, cred ca v-am captat atentia, nu? 🙂
Mai ales acum ca va veni vara, nu mai vrem sa aprindem cuptorul, insa 1-2 felii de pizza am manca oricand.
Varianta rapida de astazi este pizza la tigaie, dar puteti spune oricui ca este coapta la cuptor, nu isi va da seama.
De data asta, pizza cu leurda, sa mai profitam de ea cat o mai gasim pe piata. A iesit foaaarte, foarte buna!
Multumesc Meryem pentru reteta! 🙂
Cum se face:
Pentru aluat:
1 ou
3 linguri iaurt
1,5 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
7 linguri faina
un cubulet de unt pentru uns tigaia
Pentru topping:
2-3 lg sos de rosii (sau ketchup)
8-10 frunze de leurda
2-3 lg porumb din conserva
5-6 linguri mozzarella rasa (sau cascaval)
oregano uscat
– cantitati pentru o pizza mare de cca 30 cm –
Am folosit porumb la conserva de la Sunt Food 100% conserve sanatoase.
Cum se face:
Aluatul: Batem oul cu iaurtul si uleiul si adaugam faina amestecata anterior cu sare, zahar si praful de copt.
Omogenizam bine. Vom obtine un aluat moale si lipicios.
Ungem o tigaie mare (la care ne asiguram ca avem si capac pe masura) cu unt si punem aluatul pentru blat,
intinzandu-l bine cu dosul lingurii. Asta este partea cea mai migaloasa.
Eu am intins aluatul mai subtire, si am copt doua pizza de cca 20-22 cm diamentru.
Punem sosul de rosii peste aluat, oregano, putina mozzarella rasa, fasii de frunze de leurda, boabe de porumb
iar deasupra din nou mozzarella rasa.
Punem capacul si dam drumul la foc, la ochiul mare de la aragaz, dat la minim. NU ridicam capacul timp de 10 minute.
Dupa 10 minute, ridicam usor cu o paleta blatul pentru a vedea daca este prea rumen sau nu.
Eu l-am mai lasat 1-2 minute in plus, in functie de cum va place.
Asta-i tot! Rasturnam pizza pe un platou si o feliem.
Si o felie sa vedeti cum arata:
Buna de tot! Neaparat sa o incercati, poate chiar in varianta asta, cu leurda.
Enjoy!
super ideea! abia astept sa fac si eu..
Ma bucur ca iti place 🙂
Vai, Edith, cu felia m-ai terminat pur şi simplu. Ai facut-o fix cum ımi place mie, rumena. 😉 Ma bucur ca ti-a placut. Vreau sa-ti spun ca a ieşit aşa de atragatoare şi apetisanta de m-ai facut sa salivez aici. 🙂
Saru’manaa. Multumesc mult inca odata pentru reteta. E minunata! 🙂
Arata foarte bine. Banuiesc ca pot sa o fac si la cuptor, nu?
Anca, banuiesc ca da, nu am incercat. dar de ce nu o faci in tigaie? 🙂
Am lasat-o 10 min la foc mic iar cand an ridicat capacul era arsa…
inseamna ca focul nu era mic… Eu am facut pizza asta de vreo 5-6 ori si de fiecare data a fost ok. Chiar am lasat-o mai mult de 10 minute…
Buna Edith, am incercat si eu astazi reteta aceasta (cu alt topping) si, desi am lasat-o fix 10 minute, la minim dat focul, mi s-a ars blatul :(…. Am reusit sa o salvez cat de cat, am razuit pe fund si a fost delicioasa si asa. Poate este si de la grosimea fundului tigaii ma gandesc, dar cu siguranta o sa o mai fac si alta data si tin mai putin :).
Georgiana, esti a doua persoana care imi spune asta 🙁 Imi pare rau. Eu de cate ori am facut-o nu s-a ars deloc. Chiar am lasat-o 11-12 minute pe foc.
A fost focul dat la minim? Daca da, nu pot decat sa cred ca aveti un debit mai mare la ochiuri si la minim sunt puternice (asa este la aragazul mamei). Incearca sa faci pe ochiul urmator ca marime data viitoare. Nu stiu daca un timp mai scurt ii va da timp sa se coaca.
Imi pare rau, inca odata.
Revin cu un update :). In aceasta dimineata am mai incercat-o odata tot la ochiul cel mare dat la minim si am lasat-o 8 minute. A iesit perfecta!
ma bucur! 🙂 Clar ochiul tau de la aragaz are un debit mai mare 😉
in fotografia din reteta dvs.,cea pe sectiune se vede blatul usor “ars” la partea dinspre tigaie.poate pt.unii ars e normal pt.altii..si de aici confuzia.poate cei care o prefera mai putin”rumena”sa o lase mai putin?! multumim oricum.e o idee buna pt.cand ne grabim,dar visam un strop de pizza.noi faceam pizza la tigaie in facultate,in camin,pe radiatorul care ne incalzea iarna :)))
Si mie mi-a iesit perfecta. Felicitari Edith pentru reteta!
Ma bucur tare! 🙂
E geniala ! Am pus masline verzi in loc de leurda. 10 minute pe plita cu inductie .
Ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Toppingul este dupa preferinte/ce avem in frigider.
Am facut si eu ieri si azi vreau sa o fac din nou.E minunata pizza asta rapidă. Reteta asta a tare mare succes pe un grup de mamici. Multumim pentru rețetele minunate.m
Ramona, ma bucur tare sa aud asta. 🙂 Adevarul este ca te salveaza rapid si cu cina si cu pranzul si cu gustarea si cu musafirii :)))
Pe astia i-ai vazut? Fac parte din aceeasi categorie 😛 https://www.edithskitchen.ro/chocolate-chip-cookies/